מסעדת תותי Toti בדבוריה
אם נסעתם על כביש 65 בדרך לצפון או לדרום, כנראה שחלפתם בסמוך לכפר דבוריה בגליל התחתון, למרגלות הר תבור. למרות שמדובר בציר תנועה מרכזי, מעטים נכנסים לכפר עצמו. אז בפעם הבאה שאתם באזור, שווה לסטות מהכביש הראשי ולהכנס לדבוריה. תפגשו שם אנשים נחמדים וידידותיים וגם את מסעדת תותי Toti, אחת המסעדות הטובות והמפתיעות בהן ביקרתי לאחרונה.
Toti נפתחה בנובמבר 2021 ע"י בני הזוג חמודי ואימאן אברהים, בכפר הולדתם, דבוריה. המסעדה היא הגשמת חלומו של חמודי, בן ה-35, שף במקצועו מזה 14 שנה, ששאף במהלך השנים האחרונות לפתוח מסעדה משלו שתשלב את אהבתו לשני מטבחים – האיטלקי והערבי. אשתו אימאן, עזבה אף היא את מקום עבודתה לטובת הגשמת החלום המשותף, לעבוד לצד בעלה, חלום שקרם עור וגידים עם פתיחת המסעדה.
חשבנו שהמסעדה קרויה על שמו של הכדורגלן האיטלקי המפורסם אלסנדרו טוטי, אך מסתבר שמקור השם בחיבתו העזה מילדות של חמודי לתותים, ובמיוחד לממתקים בצורת תות, אותם היה מחביא בילדותו בשרוול. מורה בבית הספר העניק לו את שם החיבה-תותי. שם החיבה תפס היטב, עד כדי כך שלא רק תושבי הכפר מכנים אותו כך, אלא אפילו ילדיו שלו...
את תותי עיצבו אימאן וחמודי בסגנון כפרי. לב המסעדה הוא המטבח הפתוח, שבו יכולים האורחים לעקוב אחר הכנת המנות, עם הטאבון הגדול במרכזו.
הגענו בהרכב משפחתי, מתים מרעב אחרי יום טיול ארוך. אימאן וחמודי קיבלו אותנו בחיוך ובחום וזכינו לאירוח כיד המלך, עם מנות גדולות, מושקעות, טעימות ומקוריות, ובמחירים סבירים והוגנים.
בתפריט מנות המשלבות את המטבח האיטלקי עם המטבח הערבי, תוך הקפדה על חומרי גלם טריים ואיכותיים, חלקם מיובאים מאיטליה.
כך למשל, את המסחן והמנאקיש מכין חמודי בטאבון, על בסיס בצק פיצה נפולטינית מקמח איטלקי. את רוטב העגבניות הוא מכין מעגבניות מיובאות מאיטליה וגבינה טבעית מהולנד.
חובה לטעום מהפוקצ'ה הנהדרת, שיוצאת חמה מהטאבון. חיסלנו אותה בתוך שניות!
פתחנו את הארוחה עם סלט פריקי ענק - כדורי לאבנה על מצע תערובת עגבניות, פריקי, נענע, בצל, שמן זית ולימון, עם חציל בלאדי בטחינה , מעוטר בגרעיני רימונים, ועם סלט קפרזה מעוטר בכדורי גבינה וארטישוק.
גם את החומוס תוצרת בית זללנו עם פוקאצ'ות חמות ומשגעות שיצאו לפני רגע מהטאבון. אגב, זו הפעם הראשונה שבתי הבכורה אכלה חומוס ומאז היא "נדלקה" על המאכל המזין והבריא ומבקשת אותו בכל הזדמנות.
המשכנו עם עראייס - הפיתות הקטנות קלויות קלות, וסופגות את טעמו של הבשר הטחון הממלא אותן. ליקקנו את האצבעות, מנה מטריפה! (46 ₪ )
הילדים הזמינו פיצה נפוליטנית איטלקית (החל מ45 ₪) ופסטה פטוציני - ברוטב רוזה וגבינת פרמזן (55 ₪ ). הפיצה עשויה מבצק דק עם רוטב מיוחד וגבינה מובחרת, כל זה נכנס לטאבון הגחלים ומוגש חם וטרי.
עברו כבר שבועיים מאז שביקרנו בתותי והילדים עדיין ממשיכים לדבר על הפיצה והפסטה...
מתפריט המנות העיקריות הזמנו פאייה עוף (59 ש"ח)- מנה ענקית ונהדרת של אורז מתובל היטב בשילוב פלחי עוף, פטריות, צנוברים, צנונית ומלפוניני מיני חמוצים.
בהתאם לשם המסעדה, גם בתפריט הקינוחים התות שולט. לרוב הקינוחים נוספים תותים טריים (בעונה) או פירות יער.
מהקינוחים המסורתיים הזמנו כנאפה ( 30 ₪ ) וחלוואיאת אל ג'יבן ( 30 ₪ ) מגבינה הולנדית טבעית
יחד עם קינוחים מהמטבח הארופאי: סופלה שוקולד ומוס מקופלת שוקולד.
ועם תה הבית המוגש בצורה מסורתית
במסעדה מוצעת ארוחת בוקר גלילית עשירה לאורך כל שעות היום ( 100 ₪ לזוג) שכוללת פתיחים כגון חומוס, סלט חצילים בטחינה, חלבה ביתית , פוקאצ'ה טרייה שנאפית במקום וכמובן, ביצים, גבינות ושתייה קרה וחמה.
לסיכום, אחת המסעדות השוות - תעשו לעצמכם טובה ותגיעו.
מסעדת
תותי Toti
כפר דבוריה
טלפון : 04-9999212
שעות פתיחה :א-ש בין השעות 9:00-23:00
בסופי שבוע מומלץ להזמין מקומות מראש.
תגובות
הוסף רשומת תגובה