פסטיבל לונג שוט במרינה הרצליה
אין כמו לקנח בבירה קרה וצוננת בחום יולי אוגוסט, ואם יש מבחר -מה טוב!
חברת טמפו, חברת המשקאות הגדולה בישראל, המשווקת החל משנת 2005 את מותג מבשלת הבירה האמריקאית "סמואל אדמס" אשר זוכה להערכה רבה בקרב חובבי הבירה, המבקרים ובעלי בארים רבים.
סמואל אדמס היא בירת בוטיק אמריקאית מבוסטון ואחת הבירות המובילות ביצירת קטגוריית בירות הבוטיק (craft-beer) בארצות הברית. הבירה זוכה להצלחה כבירה בבארים של בוסטון וכן בחוף המזרחי של ארצות הברית ובארצות הברית כולה.
סמואל אדמס לקחה תחת חסותה את מבשלי הבירה הביתיים, והיא מקיימת מדי שנה, את תחרות מבשלי הבירה הבייתיים Samuel-Adams LongShot, הנערכת בשיתוף עם מועדון הבירה הישראלי החל מ- 2007. השנה, במסגרת שת"פ עם החברה לפיתוח תיירות בהרצליה התארח פסטיבל מבשלות הבירה הביתיות במרינה בהרצליה.
פסטיבל לונג שוט במרינה הרצליה הציע לקהל הרחב הזדמנות ראשונה לפגוש את המבשלים, לטעום ולהיות חלק מחוויה של תרבות בירה מקומית איכותית ובמקביל ליהנות מדי ערב משקיעה של קיץ על הים.
במהלך הפסטיבל זכו המבקרים להכיר 40 מבשלי בירה ביתית שהציגו במקום ולטעום ממגוון של למעלה מ-100 סוגי בירות בוטיק.
בנוסף, הוצגו ונמכרו מבחר בירות מתוצרת מבשלת הבוטיק 'סמואל אדמס'; הבירה הקלאסית - בוסטון לאגר, הבירה העונתית לקיץ - סאמר אייל, וכן בלאק לאגר, אוקטוברפסט ולאטיטיוד 48IPA. למביני עניין, תמזג גם סדרת האימפריאל היוקרתית – אימפריאל ווייט, אימפריאל סטאוט ודאבל בוק.
במסגרת האירוע התקיימה תחרות הבירה של מועדון הבירה הישראלית – "סמואל אדמס לונג שוט VII" אליה ניגשו לא פחות מ-40 מבשלי בירה ביתית מכל רחבי הארץ. בתחרות, שנערכת בשיתוף ובסיוע מרכז הבירה "בירדי", נשפטות הבירות על ידי טובי מומחי הבירה בישראל, הברומאסטרים של שתי המבשלות המסחריות הגדולות, אנשי המבשלות המסחריות הקטנות, עיתונאים וחובבי בירה.
הזוכים במקום הראשון בכל קטגוריה יקבלו בקבוק סמואל אדמס אוטופיה, בירה נדירה בעלת אחוז אלכוהול גבוה במיוחד – מהגבוהים אי פעם.
אוטופיה היא בירה שיוצרה עד כה חמש פעמים בלבד (בתקופה של עשר שנים) באחוזי אלכוהול משתנים אשר כולם גבוהים מ- 20%. היא החזיקה שנים רבות בתואר הבירה החזקה ביותר בעולם ונחשבת לאחד המשקאות המיוחדים בתבל. זו בירה שממחישה כהלכה את היכולת של סמואל אדמס למתוח את הגבולות של המשקה לקצוות חדשים, יצירתיים מאתגרים.
מבין המקומות הראשונים בתחרות נבחרה הבירה הטובה ביותר – Best in Show- שתזכה את מבשליה, מבשלת ג'מוסס, בטיסה ואירוח על ידי מבשלת סמואל אדמס בפסטיבל הבירה השנתי הגדול ביותר העולם המתקיים בארצות הברית – ה- Great American BeerFestival.
להלן רשימת הזוכים בכל 6 הקטגוריות:
מקום ראשון בקטגוריה אייל בהיר עם בירת הרצל אי פי איי ו"חופשי ישראלי" עם בירת הרצל סירה ריזרב קיבל מבשל מאור הלפמן - ממבשלת בירה הרצל.
מבשלת E.Z אי זי ביר זכתה בקטגוריות "אייל כהה עם בירת אי זי פורטר " ו"בירת חיטה" עם בירת אי זי ויט.
"הדג הלבן" קטף את קטגוריית "סגנון חופשי" .
חברי ממבשלת ג'מוסס בלטו בשטח בחגיגת של זכייה בקטגוריית לאגר עם בירת ג'אמוס לאגר וגם בקטגוריה הראשית BEST IN SHOW , קבלו פרס יוקרתי מסמואל אדמס - טיסה ואירוח על ידי מבשלת סמואל אדמס בפסטיבל הבירה השנתי הגדול ביותר בעולם בארצות הברית.
קצת על מבשלת סמואל אדמס:
מראשית ימיה, סימנה 'סמואל אדמס' את תחילתו של עידן בירות הבוטיק בארה"ב: בירות מורכבות, עשירות בארומה, בעלות טעמים מתמשכים וצבע עמוק. הצלחתה של 'סמואל אדמס' הפכה אותה למודל לחיקוי לעשרות מבשלות בוטיק ומיקרו מבשלות ברחבי ארה"ב.
'סמואל אדמס' זכתה ביותר פרסי איכות מכל בירה אחרת בארצות הברית, ונחשבת לבירה הבוטיק הטובה בעולם. הבירה מיוצרת בבוסטון בשיטות מסורתיות, על פי מתכון בווארי מהמאה ה- 19 שעבר מדור לדור. לייצור הבירה משתמשים ביותר לתת ובפי חמישה יותר כשות מבירות אחרות, דבר המעניק לה טעם עמוק יותר, ארומות יוצאות דופן וסיומת ארוכה.
'סמואל אדמס בוסטון לאגר' מכילה 4.8% אלכוהול, בירה בעלת פי 5 יותר כשות מבירות אחרות, המעניק לה עושר בטעמים וארומות ואפטר טייסט מתמשך.
מלבד סמואל אדמס בוסטון לאגר, מייצרת סמואל אדמס מגוון רחב של בירות מיוחדות במגוון מתכונים המחולקים לשלוש סדרות עיקריות:
בירות עונתיות – מהדורות מוגבלות לכל עונה לפי מתכוני בירה קלאסיים
ברומייסטר'ס קולקשן – בירות מיוחדות עם מתכונים ייחודיים של הברומייסטר של סמואל אדמס וסדרת האקסטרים, סדרה בה מיוצרות בירות שוברות שיאים שבראשן סמואל אדמס אוטופיה, בירה בעלת שיעור אלכוהול מהגבוהים ביותר שיוצרו אי פעם, עם 27% אלכוהול ב-2009.
ניתן להתרשם מסוגי בירות השונים באתר של סמואל אדמס:
או בפייסבוק:
http://www.facebook.com/samueladamsvip
מועדון הבירה הישראלי
מועדון הבירה הישראלי הוקם בשנת 2003 על ידי העיתונאי שגיא קופר, כדי לקדם את תרבות הבירה בישראל. המועדון מעודד את הקמתן של מבשלות ביתיות ומבשלות פרמיום (בוטיק), עורך פסטיבלים, ערבי טעימות, סדנאות, הרצאות ועוד.
מאז שנת 2004, מועדון הבירה מקיים תחרות בישול בירה ביתית שנתית. זו השנה השישית שבה חברה אליו 'סמואל אדמס', והתחרות נערכת תחת השם "תחרות סמואל אדמס לונג שוט, תחרות הבירה השנתית של מועדון הבירה הישראלי".
כתובת האתר: http://tibc.org.il
לסיכום:
היה כייף אמיתי לטעום ממגוון הבירות איכותייות תוך מפגש עם חברות לשלא ראיתי המון זמן (כמו ששמתם לב, גם אישה בהריון יכולה להינות מבירה איכותית!)
וזאת כמות הבירה שרכש אחד מהמתלהבים:
תגובות
הוסף רשומת תגובה