מסעדת לארא
במהלך הסיור הקולינרי שלנו בירושלים בקרנו במסעדת לארא, מסעדת שף גורמה כשרה, הקרויה על שם בני משפחתו של הבעלים, השף ליאור חפצדי, אופירה, רותם ואיתי (ועכשיו צריך לחשוב על שינוי שם ולהוסיף אות "ש" על שם שגיא").
המסעדה חוגגת בימים אלו שנתיים להיווסדה ומציעה למבקריה מטבח ישראלי ים-תיכוני עם נגיעות אירופאיות אותנטיות ותפריט מגוון עם ספיישלים מתחלפים.
לצד תפריט אנין טעמים, המסעדה מעוצבת בעיצוב ירושלמי אותנטי, מבנה ערבי עתיק עם תקרות אבן גבוהות עטור קשתות, אבנים ירושלמיות עתיקות, חלון מטבח פתוח המאפשר להשקיף על אומנותו של השף וליצור תקשורת אישית וציור קיר ענקי של צייר מקומי אשר המשיך את ציור הרחוב ועוטף את יושבי המסעדה ביופי ומקוריות.
כבר בכניסה למסעדה תפסתי את השף בעבודה תוך כדי הכנת מנה ראשונה של חציל בלאדי:
בהמשך קבלנו את החציל אל השולחן:
מנות ראשונות נוספות שטעמנו מהן היו:
סלט אנדיב רענן וטרי האהוב על כל הנוכחים בשולחן:
סשימי דניס:
קרפאצ'ו סלמון (טיפה חריף לטעמי):
סלט שוק הכולל עגבניות שרי, צ'ילי טרי, צנוניות, זייתי טאסוס, לימון, עשבי תיבול וקרוטונים:
ריזוטו עם עגנביות מיובשות ופסטו אשר לא היו מורגשים כלל בריזוטו. האורז היה קשה ולא מבושל מספיק כמו שצריך להיות בריזוטו. בגדול טעם של אורז לא מבושל ולא מתובל.
המשכנו את את סבב הטעימות עם המנות העיקריות
פילה בקר צרוב:
כבדי עוף שהיו רכים וטעימים:
חזה ברווז ברוטב הדרים: הברווז לא היה עשוי וגם החלק השומני שלו בלט בצלחת אבל רוטב הדרים היה טעים:
פילה דגי דניס ברוטב עגבניות:
סיימנו בקינוח אשר הפתיעוהיה טעים יחסית לקינוח פרווה דקואז שוקולד: מקרון שוקולד עם קאסטה של שוקולד ומוס שוקולד באמצע.
השף ליאור חפצדי ידוע כמי שמבשל לעיתים תכופות עבור הצמרת הפוליטית והעסקית של המדינה.
לפני שאומרים תודה ושלום, תמונה למזכרת עם השף:
תגובות
הוסף רשומת תגובה