מעדניית גולדשטיין
חמישי בערב, קצת לפני תחילת סוף השבוע, הגענו, בעלי ואני, אל מעדניית גולדשטיין, מעדנית השף המיוחדת של השף אלרן גולדשטיין בצומת סביון.
מכיוון שידענו שמצפה לנו חוויה של אוכל טוב, השתדלנו להמעיט באכילה לאורך היום, כך שהגענו רעבים מאד...
כמו שרואים, הצבעוניות שולטת במעדניה....ועל המדפים ומאחורי הדלפקים מגוון מוצרים מיוחדים ומעוררי תאבון כמותם ניתן למצוא רק במעדניה
בשהייתנו הקצרה התרשמנו כי למעדניה קהל לקוחות נאמן המרגיש במקום כמו בבית. אחת הסיבות לכך היא שהשף אלרן יודע להתאים לכל לקוח את התבשילים האהובים עליו. ואמנם, בכניסה למעדניה, מאחורי ויטרינת הסלטים, פגשנו את אבא של אלרן, שקיבל אותנו כמכרים ותיקים....
גולדשטיין מציע שילוב מיוחד של מעדניה שהיא גם מסעדה, כאשר התפריט במסעדה מבוסס כולו על הסלטים, התבשילים, מעדני הבשרים והקינוחים המוכנים במעדניה. כל המוצרים מוכנים במקום מדי יום, עם דגש על חומרי גלם טריים ואיכותיים ועל שיטת בישול מיוחדת.
למרות שהגענו ביום חמישי, בשיא ההכנות ל"בום" הלקוחות של יום שישי, מצא השף אלרן, בין גיחותיו למטבח, זמן לספר לנו כיצד הגיע לפתיחת המעדניה. אלרן, 36, התחיל את דרכו הקולינארית בגיל 14 כשוטף כלים במסעדה. הוא התקדם מהר לעבודות במטבח וגילה את אהבתו הגדולה לבישול.
בשנות פעילותו ניהל, הקים ופעל בשורה של מסעדות מובילות כולל מסעדת קרן, עבד עם השפים מפורסמים, מלון W במונטריאול ורשת המסעדות היוונית הבינלאומית "מילוס".
לאחר שעבד מספר שנים כשף במסעדות ידועות בקנדה וארצות הברית, חזר לישראל ופתח את המעדניה, שהיא עבורו "חלום שהתגשם".
תוך כדי השיחה עם אלרן התחילו להגיע המנות לשולחננו: את הערב פתחנו עם לביבות גבינת משק, לכבוד חג חנוכה המתקרב...
נועה, המלצרית הנחמדה, הביאה לשולחננו מנז'טים של סלטים טריים מתוצרת המעדנייה:
סלט חיטה ועדשים מתקתק עם חיטה, עדשים, חמוציות, פטרוזיליה,סלט פלפלים קלועים בשום ודבש,סלט סלק עם תפוחי עץ, סלט כרוב חגיגי מתקתק עם חמוציות, כרוב וג'ינג'ר בליווי לחם הבית פריך וטרי.
חשוב לציין כי מדובר בסלטים טריים ומיוחדים, שאינם דומים לסלטים אותם אנחנו נוהגים לאכול במסעדות ואולמות אירועים. הטאצ' הביתי מאוד מורגש בהם.
איש חביב היושב לידינו רואה אותי מצלמת את המנות ומציע "יש לגולדשטיין מרק מיוחד, אם את מצלמת כדאי לך לצלם את מרק הצ'ורבה..."
זורמים עם ההמלצה של השכן ומזמינים מרק צ'ורבה חוויה עם נתחי בשר וירקות (24 ש"ח בתפריט). מדובר במנה חורפית, מרק עשיר עם הרבה בשר וירקות.
מנה עיקרית של כתף עגל אהבה (98 ש"ח בתפריט), שהושרה 48 שעות ביין מרלו וניצלה 5 שעות, בתוספת פירה, הבשר היה רך להפליא ומתובל בעדינות.
סמוק מיט סנדוויץ 220 גר' (64 ש"ח בתפריט) סנדוויץ' טעים במיוחד, חם ועסיסי, הכולל פרוסות בשר כבוש בלחם שיפון, מיונז, חרדל, מלפפון חמוץ וכרוב כבוש.
בהמשך הגיעה לשולחננו מנה מדהימה, הפייבוריטית שלי לערב: צלעות טלה בתוספת ארטישוק ירושלמי. הבשר היה רך ומתובל היטב והארטישוק- פשוט מעדן! מנת חובה לכל סועד במקום!
קינחנו במלבי טפיוקה עם פירות יער ,אשר מגיע בכוס הגשה מיוחדת:
סופלה שוקולד אמיתי, כן, ככה עושים סופלה! בנגיעות קלות של כפית , השוקולד נזל החוצה כמו מזרקה!
5 סוגי טראפלס שוקולד:
ניתן לרכוש במקום מגוון קינוחים, עוגות ועוגיות תוצרת המעדניה:
לסיכום, נחשפנו לחגיגה קולינארית של מגוון סלטים טריים, חמוצי הבית, תבשילים יצירתיים עם תחושה של בית ותחכום של מטבח עילי. הלקוחות באים לאכול משהו, לרכוש לבית וגם לשתף.
כמו כן, מתקיימים במקום אירועים קטנים ברית/ה, בת מצווה או חגיגות משפחתיות. באירועים אלו האוכל יוצא ישר ממטבח המעדניה, מוגש בכלים ביבוא אישי (כל עונה משיק גולדשטיין ליין חדש). אופי הארוחה נקבע בהתאם לצרכי הלקוח.
ניתן גם להזמין קייטרינג לאירעים מחוץ למעדניה.
המעדניה של גולדשטיין - מקום שכדאי לבקר בו לאנשים שמתרגשים מאוכל.
דרך חטיבת אלכסנדרוני 201 קרית אונו / צומת סביון (חניה חופשית במקום).
תגובות
הוסף רשומת תגובה