מסעדת פולה 2013
הוזמנתי לערבTAPAS&WINE&MUSIC במסעדת פולה בראשון לציון, כחלק מסדרת אירועי "פולה LIFE", הנערכים במסעדה בכל ערבי חמישי בחודשים יולי-אוגוסט 2013.
במסעדה
שלושה אולמות: שניים בפנים ואחד בחוץ. העדפנו לברוח מהמזגן ולהתרווח במתחם
החיצוני בו הופיעה להקת "THE HEEBY GEE BEES" אשר ליוותה את הערב במופע
בלוז ורוקנ`רול עם קלאסיקות מכל הזמנים, שהלהיבו את האורחים.
המנצח על התפריט בפולה, הוא השף אבי שילה אשר ניהל בעבר גם את לה פאמיליה –
מסעדה איטלקית עם טאבון פיצות מאיטליה ופסטות בייצור עצמי. היות והקונספט
של מסעדה איטלקית פחות הצליח, החליט אבי לאחד את מותגיו למסעדה וקפה פולה,
ומאז הפך המקום למקום עליה לרגל של בליינים מראשון והסביבה.
כאשר הגענו, המסעדה הייתה מלאה עד אפס מקום. התברר כי רוב הלקוחות הם לקוחות קבועיים אשר חוזרים בשל אהבה לתפריט ולאווירה במקום.
התפישה של בעלי פולה היא `עם הפנים לקהל` – 70 אחוז הם לקוחות קבועים, אנשים עם שולחן קבוע, שעה קבועה ומנות קבועות
לרגל אירועי "פולה LIFE" הושק תפריט טאפאסים עשיר ומגוון במחיר מיוחד של 18 ₪ למנה.
התחלנו עם ארבע טאפסים ובירה צוננת: שמפיניונס אה-לה פלצ`ה -לקט פטריות מוקפץ בשמן זית ושום עם עשבי תיבול וצ`יליהפטריות הוקפצו ברוטב והמנה הייתה קצת מלוחה לטעמי. פואה גרה דה פויה -פטה כבד בליווי ריבת בצל וצנימים, ברנחנה קון לבנה - חציל קלוי על מצע לבנה דרוזית, שמן זית וקבבוני טלה על מקלות קינמון.
המשכנו את טעימות הטאפסים עם פטריות פורטובלו בגריל על מצע רוטב עגבניות במילוי גבינת עיזים סנט מור, שמפיניונס ריינס -פטריות שמפיניון ממולאות ב-4 גבינות ברוטב שמנת וכמהין, קרפצ`ו דה סלמון מסלמון טרי הכבוש במיץ לימון, שמן זית ועירית קצוצה וקרפצ`ו בקר- מצוין ומתובל היטב , פרוס דק ברוטב לימון, שמן זית, מלחים.
המנה המועדפת עלי מכל הטאפסים היתה ארנצ`יני כדורי ריזוטו מטוגן עם פטריות, עשבי תיבול וגבינת מוצרלה ברוטב שמנת ועירית (באמצע הקולאז` )
לעיקריות הזמנו שתי מנות מצויינות:
סטייק אנטריקוט 300 גר` עשוי על הגריל ומוגש עם פירה עם בצל מטוגן (110 ש"ח)
פילה סלמון עסיסי עשוי בתנור ומוגש עם צ`יפס
את
המנות העיקריות ליווה סלט בריאות (אשר משמש גם הוא כמנה עיקרית) מעלי
רוקט, מקלות קולרבי, סלרי ,אבוקדו וגבינת פטה (29 ש"ח). מכל המנות שהזמנו ,
הסלט היה פחות מוצלח ואפשר היה לוותר עליו...
לכבוד אירועי "פולה LIFE" הוצבה עמדת יין מיוחדת של יינות FUSION ,
המיוצרים על ידי היינן הישראלי דורון יצחקי. ה במחיר מצחיק של 30 ₪ יכולים
האורחים לטעום יינות איכותיים ב"כוס ללא תחתית". לא יצא לנו לטעום מהיין
לכן לא אוכל לחוות דעה עליו.
לסיכום: מדובר במקום בילוי נחמד בו משלבים תרבות לעיסה עם תרבות אמיתית: מוזיקה טובה, חברי טובים וכמובן האווירה.
המנות הן גדולות ומשביעות, אווירה ומוזיקה שמוסיפות להנעה. המסעדה מציעה תפריט עשיר לטבעוניים וצמחוניים שביננו.
קפה פולה
קפה פולה
רח` בן גוריון 4, מרכז בן גוריון, ראשון לציון (חניה בקניון הסמוך)
תגובות
הוסף רשומת תגובה