מקום בלב מארח את יקב אסף

ש מקומות שנוגעים לנו ללב ומחברים אותנו לזכרונות מתוקות של פרדס או גינה חביבה במקום ילדותנו. מקום בלב, הוא מקום שכזה, מסעדת גן קסומה המציעה חוויה אחרת. בלב הפרטי שלי יש למקום בלב פינה חמה מיוחדת: שם יצאתי לפגישה ראשונה עם האיש שהוא היום בעלי.....


''
כאשר שבתי וביקרתי במסעדה לאחרונה, גיליתי לשמחתי שהיא נשארה כפי שזכרתי אותה: מסעדת שף כפרית ואותנטית בתוך גן קסום הכולל מבני אבן עתיקים, התאמה בוטנית של עצים, צמחיה עבותה ומפלי מים, שלל חפצים ועתיקות, גן ירק אורגני עם מלוא הירקות והתבלינים הנקטפים מדי בוקר היישר לצלחת הסועד. פנינת טבע כמו בפרובנס שאין כדוגמתה בארץ.
''''''
חיים שוסטל, הבעלים של המסעדה וגנן ומעצב נוף במקצועו, סיפר לנו על המקום אשר הוקם לפני 18 שנים במקום בו שכן שדה תפוחי אדמה.

''
תחילה הפך חיים את המקום למשתלה ועיצב גן בוטני המשלב מסלעות, עצים וצמחים ממשפחות ואזורים שונים, כך שהלקוחות יוכלו לבחור ולהתאים לעצמם מראה נהדר שכזה בחצר ביתם.
''
עם השנים רוחב הלב וחדוות האירוח של חיים הובילו את מקום בלב מגן הדגמה למקום בילוי קולינרי צנוע, לבית קפה, ולמסעדה כפרית מופלאה שהיא היום.

למפגש הנוכחי היה ערך מוסף: טעימות מיינות יקב אסף.

התכנסנו במתחם פרטי לאירועים בו חיים פתח מטבח אישי בו הוא מבשל להנאתו.  

אורן קדם, בן 31, בנו של אסף קדם, מייסד יקב אסף, סיפר על היקב. אורן חזר לפני שלוש שנים אחרי לימודיו בחו"ל על מנת להקים פרויקט "כפר היין".

''
יקב אסף נמצא במושב קדמת צבי ברמת הגולן, אל מול הנוף הפסטורלי של נחל ג'ילבון על כביש 91. היקב הוקם בשנת 2004 ע"י הוריו של אורן, אסף והדסה. אסף התחיל לעשות יין בשנת 1997
''
מיזם כפר היין הוא הראשון בישראל, המשלב תחום התיירות :מסעדה ובית קפה המנוהלים ע"י עדי, אחותו של אורן שפית מנוסה, מארגנים אירועים לקבוצות, סדנאות יוגה ועוד.
''
 ליקב אסף 45 דונם כרמים המחולקים ל-12 חלקות ענבים שונות, כל חלקה בעלת אופי טעמים וארומות שונות ומגוונות. הכרמים גדלים ברובם בגובה 550 מטר מעל פני הים ו-2 מהחלקות גדלות בגובה 890 מטר. הכרמים כולם מטופלים אישית ע”י אסף קדם. היבול מכל כרם מופרד ועובר תהליך תסיסה בנפרד. כך משמרים את מאפייניו הייחודיים של כל כרם בנפרד.בחדר החביות  מתיישן היין ומקבל את הטעמים והניחוחות הנפלאים ב-45 אלף בקבוקים של יין אותם מייצר היקב.

''
התיישבנו ליד השולחנות המעוצבים ומותאמים לאווירה במסעדת מקום בלב עם תוצרת הישר מהשדה והתחלנו לטעום יינות.
''''
 ''
התחלנו מיין צעיר סובניון בלאן 2012 המורכב מ100% ענבי סובניון בלאן. היין בוקבק לאחר תהליכי זיכוך וסינון מינימליים.
''
צבעו זהוב בהיר. רך ועגול. צלול מאד. יין אלגנטי עשיר בטעמים מעודנים של מלון, פרי הדר, אשכוליות ואננס. משרה בחלל הפה תחושת עקצוץ קל המוכרת ואופיינית לסובניון בלאן, בעל חמיצות מאוזנת ו-  After Taste ארוך ומעניין.
''
היין  נפלא לימי הקיץ החמים ומתאים להגשה כליווי לארוחה או לבדו.
בזווית העיין גיליתי עמדת חיתוך במטבח של חיים בו נחתך אסאדו מעושן ונקניקיות תוצרת בית אותם הגישו לנו בליווי מגוון סלטים (עגבניות שרי וצנוברים, כרוב, עדשים ונבטים, פלפלים סוכריה (זן פלפלים הדומה בצורתו לסוכריה) עם חסה אייסברד, חצילים בטחינה גולמית ועוד..) לצד לחמי מחמצת הנעשים ונאפים במקום בלב:
''''
''
''
 ''''
 את אסאדו ונקניקיות אכלנו בליווי יין רוזה פינק זינפנדל 2012 יין סמוק בעל גוון ורוד רך המתאפיין בניחוחות נפלאים של פרי יער צעיר,ותבלינים עדינים. היין עבר תסיסה איטית לשימור הארומה המיוחדת של זן זה. בעל חמיצות מאוזנת ו-  After Taste ארוך ומעניין.
''
היין נפלא לימי הקיץ החמים ומתאים להגשה כליווי לארוחה או לבדו.
בינתיים הכינו לנו על עמדת הבשרים חזה הודו בתבלינים ארומטיים המגיע ישר ממעשנה בחצר של חיים.
''''
 ''
יינות הנוספים שטעמנו היו:


שנין בלאן  2012 המורכב מ 100%שנין בלאן מענבים הגדלים בכרמי משפחת קדם בקדמת צבי, רמת הגולן. יין צלול בעל גון זהוב בהיר. מתאפיין בריחות של יסמין ופרי טרופי עדין. איזון נכון של חומציות רעננה וטעמי פרי.
''
עבר תסיסה איטית וקרה לשימור הניחוחות האופיניים לו.
נשמר 6 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאיות חדשות.

50-50 קברנה סובניון & שירז 2010 הרכב זני: 50% קברנה סובניון, 50% שירז
''
מדובר בבלנד נפלא ומעניין אשר בוקבק ללא סינון. מורכב מענבי קברנה סובניון ושירז, הגדלים בכרמי משפחת קדם בקדמת צבי.היין נשמר 14 חודשים בחביות עץ אלון
יין עוצמתי, בעל גוף מלא וגוון ארגמני עמוק. מתאפיין בניחוחות נפלאים של גרגרי יער, קפה קלוי וטבק, עם נגיעת וניל ושוקולד מריר.
בלנד מיוחד זה בלעדי ליקב אסף  בציר  2010 seasons pinotage 4
היין מורכב מ 4 זנים שונים: פינוטאז', סירה, קברנה סובניון וקברנה פרנק, כאשר העיקרי והבולט בטעמיו הוא הפינוטאז' – זן ידוע ומוערך בדרום אפריקה.כל אחד מן הזנים הנפלאים האלה עבר יישון בנפרד.
''
היין נשמר 12 חודשים בחביות עץ אלון, בוקבק ללא סינון.
מתאפיין בטעמים וניחוחות המושפעים מזן הפינוטאז' ומהשהייה בחבית: קפה קלוי, שוקולד מריר ומתיקות מעושנת.
בלנד בעל ריחות וטעמים עמוקים, מפתיעים ומעוררים..
היין המועדף עלי היה יין עם נוכחות: קברנה סובניון רזרב 2009 בהרכב זני 89%  קברנה סובניון. 11% קברנה פרנק
''
מדובר ביין שהתיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון, בוקבק ללא סינון.
''
הענבים  ליין זה נבצרו משתי חלקות בבעלות משפחת קדם, כאשר לכל חלקה אפיון וארומות משלה: מכרם אקליפטוס (ג') אנו מקבלים ריחות של אקליפטוס ופרי יער. מכרם ברק  דרום– ריחות עשבוניים ותבלינים.
בעל טעמים וניחוחות של פרי שחור, דובדבנים ואקליפטוס עם נגיעת מנטה וטעמי פרי שופע.
יין זה נחשב למיוחד ומוביל ביקב אסף.
 את היין ליווה דג מלוח ממעשנה של חיים עם טבעות בצל על מצע של לחם וחמאה. מעדן אמיתי הזכור לי מימי ילדות באוקראינה !
''
''''
שיראז קסריה רזרב 2009 בהרכב זני של 97% שירז ו – 3% קברנה סובניון
''
היין התיישן 20 חודשים בחביות עץ אלון. 80% צרפתי. 20% אמריקאי.  בוקבק ללא סינון
צבעו סגול כהה עמוק. בעל גוף מלא.
יין אלגנטי המתאפיין  בניחוחות של פירות יער אדומים, ציפורן,דובדבנים שחורים עם נגיעת סיגליות.
בעל חמיצות מאוזנת ו-  After Taste ארוך ומורכב.
סידרה זו נקראת "קיסריה" על שם היחידה ב"מוסד", בה שרת אביו של אסף, ויוצאת כאות הוקרה והערכה לפועלו למען בטחון המדינה.
קינחנו בואפל בלגי עם דובדבני אמרנה, גלידת וניל וקצפת. מיותר לציין עד הוא היה לי טעים!
''
במקום בלב מגוון אפשרויות ישיבה ובילוי. ישיבה בחורף סמוך לאח מפנק או בקיץ תחת הבריזה הקרירה. במרפסת האוהבים הזוגית, בגלריית האבן הרחבה, ב WINTER GARDEN , במטבח העתיק שם נערכים סדנאות בישול, בבית הקפה הרומנטי או בחדר הפרטי המתאים לישיבות עסקיות ואירועים.

מקום בלב הוא דרך ביטוי של איש המאמין בשפע של נתינה, באיכות גבוהה של מזון ובאווירה קסומה ומקורית של אי
מקום בלב, רחוב פרדס משותף 5, רעננה. 09-7741575,www.makombalev-raanana.co.il
שיהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה עם הרבה יין טוב!
''

תגובות

רשומות פופולריות