מסעדת תשרין 2013

מרכז העיר נצרת, בסמוך לאתרים ההסטוריים (כנסיית הבשורה והעיר העתיקה) ולשוק, פתחו בשנת 2004 שני היזמים הצעירים תושבי העיר, מוסא ואחסן, את מסעדת תשרין.

 באותה תקופה היו בנצרת שפע מסעדות בסגנון מזרחי, המתמחות בחומוס, פלאפל ובשרים על האש, אך לא היו מסעדות יוקרה, כך שתשרין העניקה לעיר חוייה קולינארית שונה ומתחדשת עם נגיעות מערביות.


''

תשרין (בערבית, חודש תשרי), הקרויה על שם החודש בו נפתחה, שגם מסמל מעבר בין קיץ לחורף (ובלי שום קשר מדובר בשם יפה...), שוכנת בבית ערבי עתיק שנבנה ב1868 עם קירות אבן עבים, קשתות ותקרות גבוהות, היוצרים אווירה אותנטית ונעימה.


''
''
''
את פנינו קבל פואד, האחראי על צוות מלצריות אדיבות ומאירות פנים, ובהמשך פגשנו גם את מוסא שדאג שהכל יתקתק לאחר שהמסעדה התמלאה עד אפס מקום תוך זמן קצר.


התיישבנו והמתנו בציפיה למנות ממטבחו של השף ג'ול שאלופי, אשר התחיל כטבח במסעדה לפני 9 שנים ומאז התקדם בסולם הדרגות וגם ברמת המנות:)


''

הייחוד של תשרין הוא בתנור העצים בו מוכנות על המקום רבות מהמנות בתפריט, עובדה הניכרת בטעמן.
''
התחלנו מהמנות הראשונות, בליווי יין קברנה סבניון תוצרת ספרד, בציר 2012, טעימה ממגוון היינות והמשקאות האלכוהוליים במסעדה.


''''
''
סלט טבולה היה ללא ספק בין הטובים שטעמתי ומורגש שהוכן ע"י מקצוען אמיתי. היתרון המובהק שלו, מעבר לתיבול המדויק, היה הקיצוץ הדק-דק של מרכיביו: פטרוזיליה, בורגול, בצל ונענע, מתובלים היטב במיץ לימון, מלח ושמן זית (29/39 ש"ח, תלוי בגודל המנה)


''
סלט חצילים עם כרובית וקישואים בתחמיץ. מנת פתיחה מיוחדת עם תיבול מעודן ומדויק (29/39 ש"ח)


''

סלט תשרין המורכב משלל חסות ועלי בייבי טריים, עגבניות שרי, פטריות טריות עם גבינת פרמזן ברוטב חומץ בין יין (32/44 ש"ח).


''
 סלט טעים, אך אני ממליצה להזמין כמנות פתיחה, מנות ייחודיות ומעניינות יותר, כמו המנות הבאות, חציל בטחינה אדומה ופטריות השמפיניון

חציל בטחינה אדומה  - מנה עליה אני ממליצה בחום- חציל קלוי בתנור עצים, עם נגיעות טחינה אדומה ופלפלים אדומים קלויים בתנור (42 ש"ח). ללקק את האצבעות. ללא ספק המנה המועדפת עלינו בים המנות הראשונות.

''
פטריות שמפיניון ממולאות בגבינות ברוטב שום לימון. גם הפטריות אפויות בתנור העצים הנותן את הסוויטץ' המוקרם והמיוחד למנה. אפילו אלונה התינוקת זללה את הפטריות (29/44 ש"ח). בתשרין חושבים על כל פרט ומציידים את המחבת בכיסוי בד המונע כוויה.

''
''
''
הילדים נהנו ממנת ילדים נדיבה: שניצלונים עם צ'יפס פריך (29/44 ש"ח). לקנו להם מנה גדולה אחת שהספיקה לשלושתם (אם כי אלונה התחלקה איתנו במנות:)

''
מדובר במחיר מאוד הוגן עבור צלחת גדולה של שניצלונים עם צ'יפס והילדים נהנו מאוד.

מהמנות העיקריות הזמנו, על פי המלצתו האדיבה של פואד, שלוש מנות מיוחדות:

מוחמר - פיתה עירקית אפויה בתנור עצים עם נתחי עוף, בצל בצל וצנוברים עם נגיעות שמן זית ( 65 ש"ח). מנה אותנטית וטעימה עם טחינה ועגבניות. הפיתה, שאך יצאה מהתנור, הייתה פריכה ונתחי העוף השתלבו היטב עם יתר המרכיבים.

''
מנה מקורית נוספת היא  נתחי עוף בקפה - מוגשת עם כוס בליווי קפה גולמי- נתחי עוף עסיסיים נמסים בפה עם רוטב מתקתק של שזיפים ופירות יבשים. אהבנו את פולי הקפה, המוסיפים לטעמה המיוחד של המנה (65 ש"ח)

''
כופתאות בשר כבש (סיניה) עם טחינה ועגבניות (59 ש"ח). טריות הבשר מורגשת במנה. גם כאן מעבר לאסתטיקה חשבו על בטיחות והידית של המחבת מצויידת בכיסוי בד.

''
קינחנו בשני קינוחים (29/35 ש"ח)
קינוח מיוחד "עיש-אלסרייה" אותו טעמתי לראשונה במעדת תשרין. קינוח ממסורת טורקית אשר לי הזכירה במרקם מלאבי ולבעלי סחלב. ללא ספק קינוח מיוחד שחובה לטעום.
''
הילדים התלבשו על עוגת שוקולד חמה בליווי גלידת ריבת חלב.
''
תוך כדי ההמתנה (קצרה) למנות במסעדה, ניתן לעיין וגם לרכוש ספרים על אטרקציות בנצרת. אותנו עניין ספרה של אלינור רבין "נצרת עיר קולינרית מרתקת" (נשארו רק בשפה האנגלית:)
''
בספר ניתן למצוא המלצות על אטרקציות קולינריות באזור וגם מתכונים באדיבות אותן מקומות.
מחיר הספר: 128 ש"ח.
מסעדת תשרין נבחרה בשנת 2012 ע"י אתר TRIP ADVISOR כמסעדה מומלצת בעיר נצרת.
''

לסיכום: הביקור בתשרין היה סיום נפלא וטעים לסיור מרתק שערכנו בנצרת.

מדובר במסעדה המציעה מנות מסורתיות בשילוב עם סגנון בישול מודרני. המנות הראשונות מפתיעות גם בעיצוב וגם בשילוב הטעמים. מדובר במסעדה עם רמת מחירים גבוהה יחסית, אך למי שמחפש להנות מאוכל איכותי וטעים באווירה רומנטית ואותנטית, תשרין- זה המקום!

המסעדה מתאימה לאירועיים משפחתיים וגם לערב רומנטי. נשמח לחזור לשם בעתיד:)

מסעדת תשרין, כיכר המעיין מרים  נצרת, 04-608-4666

תגובות

רשומות פופולריות