המלצות על מסעדות ואוכל טוב בנצרת
אני מזמינה אתכם
להצטרף אליי לסיור קולינרי משגע בנצרת, עיר שכאשר אני מגיעה אליה זה
מרגיש כמו קפיצה קטנה לחו"ל, במיוחד בחודש דצמבר, בימים שלפני הכריסמס וחג
המולד בהם העיר לובשת חג ומנצנצת באדום ולבן-חגיגה לעיניים! מעבר למגוון האתרים ההיסטוריים בעיר (על חלקם ניתן לקרוא ברשומה קודמת שלי כאן), נצרת מציעה למבקרים עושר קולינרי, אם זה בשוק בעיר העתיקה על דוכניו הססגוניים, מגוון גדול מסעדות עממיות יותר (חומוסיות, דוכני פלאפל, שווארמות) ,מאפיות בהן ניתן לטעום את הכנאפה הכי טובה בארץ, סמבוסק עבודת יד או פיתות אפויות בטאבון, מפעלי טחינה וחלבה, חנויות ממתקים וגם מסעדות יוקרה ובתי קפה המזכירים את אירופה. אפשר פשוט "ללכת לאיבוד" בין החנויות ודוכני האוכל במרכז העיר, כך תוכלו להגיע למקומות מעניינים ואותנטיים. מאפיית אלטאבון, הנמצאת באחת הסימטאות ליד הציר הראשי במרכז העיר, היא התחנה הראשונה במסענו הקולינרי. ריח המאפים הטריים היוצאים הישר מהטאבון במרכז המאפיה, משך אותנו פנימה אל ממלכת המאפים, במחירים כדאיים מאוד. כך, 10 פיתות גדולות ואווריריות עולות רק 10 ש"ח (כמובן הצטיידתי בחבילה לבית). באלטאבון תמצאו פיתות ענקיות ומשביעות עם מילויים שונים: זעתר, גבינה, לבנה עם חריסה במחיר מצחיק של 15-18 ש"ח למגש (הפיתות עם מילוי בשר יקרות יותר). מאפיית אלטאבון עין מאהל, נצרת, מול בניין עואד עפיפי, 04-6560056 אנו ממשיכים לכיוון כיכר המעיין ומגיעים למסעדת אבו ג'אנם או בשמה הידוע חומוס אבו ג'אנם. משמאל בתמונה עבדאללה שרביני, שהקים את המסעדה בשנת 1967. בני המשפחה מתפעלים את העסק במקצועיות רבה, כך שהפך למקום עליה לרגל של תושבי נצרת ושל המבקרים באזור. את הסלטים מכינים במקום מהיבול מהחלקה החקלאית בבעלות המשפחה בסמוך למושב ציפורי, כך שכל הירקות טריים ישר מהשדה! המאכלים הערביים האותנטיים אותם מומלץ לטעום: משאוושה עם שמן זית, מוסבחה, חומוס עם גרגירי חומוס, פול עם טחינה ולימון, סלט לימונים עם פלפלים. כדורי פלאפל פריכים מוכנים במקום במהירות ובמקצועיות, כך שתוך דקות ספורות אפשר לקבל את הכדורים הרייחניים והטעימים האלו: http://youtu.be/P3MZmL-aVeQ וכל זה במחירים שווים לכל נפש! מסעדת עבדאללה שרביני (אבו ג'אנם), פאולוס השישי ליד משביר נצרת, 04-6572689 לחובבי הדגים ומאכלי הים אסור להחמיץ את מסעדת "מלך הדגים", ברחוב הראשי. המסעדה הוקמה ע"י ג'אזי אבו אמנה, דור שלישי לסוחרי דגים, שהשם "מלך הדגים" תפור עליו. המסעדה צמודה לחנות הדגים של ג'אזי, מה שמבטיח את טריות המנות. בכניסה תצוגת דגים טריים. העיצוב הנעים ושירים של בתו של ג'אזי המנוגנים ברקע, מוסיפים לאווירה ולתחושה הביתית במסעדה ttp://youtu.be/VcAaY0B3utk מי שאוהב דגים טריים יכול להנות מפלטת הדגים ב75 ש"ח לאדם בלבד (בתוספת סלטים מגוונים, ללא שתיה). מזמיני פלטת הדגים יכולים לשדרג את המנה עם קלמנסיה: שרימפס עם קלמרי בתיבול פיקנטי מיוחד (מומלץ!) ב10 ש"ח בלבד. ואל תשכחו לבקר בחנות הדגים הסמוכה: מלך הדגם, G.K.F , המעיין, פאולוס הששי, נצרת המשכנו אל רחוב מוסמר, אל מאפיית סמבוסק שהוקמה ב-2006 ע"י בני הזוג עאוני וגאדה סרג' , המייצרים סמבוסקים בצורה ידנית (אחד אחד), וחשוב ביותר, עם הרבה אהבה.. בהכנת ומילוי הסמבוסק משתמשים בחומרים טבעיים בלבד (ללא מרגרינה אלא רק בשמן זית וחמאה). טעמתי סמבוסקים טעימים ממולאים בגבינת מוצרלה עם פלפל חריף (שווה!), פפיונים עם גבינות וזעתר, "ספיחה", סמבוסק אפוי עם בשר כבש טחון, אצבעות גבינה ופטיר עם תרד. ניתן לקנות קופסאות של סמבוסק במחיר של 35-40 ש"ח (לא זול במיוחד אבל מחומרי גלם איכותיים). סמבוסק,רחוב מוסמר 04-6463305 0546-885920 בסמוך לסמבוסק שוכן מפעל "בית חרושת נצרת" או בשמו השני "חלבה נצרת" . במפעל, שהוקם ב-1980, פגשתי את בילאל נאסר, דור רביעי בעסק המשפחתי המייצר טחינה וחלבה מחומרים טבעיים ובשיטה המסורתית. בשעות הבוקר ובתאום מראש, אפשר להגיע לסיור ולצפות בתהליך ייצור החלבה החל מתהליך ניקוי השומשום ועד הוספת הטעמים ההופכים את החלבה לטעימה כל כך. באוקטובר 2009 שברו במפעל את שיא גינס, כאשר ייצרו את תבנית החלבה הגדולה והארוכה בעולם במשקל 3,811 ק"ג ובאורך 206 מטר. את התמונה המתעדת את אירוע השיא ניתן למצוא במקום מכובד במפעל: בחלבה נצרת מייצרים מספר סוגי חלבה: חלבה טבעית, עשויה שומשום נטורל, חלבה בטעמים של שוקולד-וניל, פיסטוק, חלבה שערות וגם חלווה ללא סוכר. מדובר בחלבה איכותית אשר לא נדבקת לשיניים. מעניין לציין כי מוצרי המפעל כשרים בהשגחת הבד"ץ. חלבה נצרת, רחוב 4011/23 שכונה מזרחית, נצרת. במסעדת אלתנור שבכפר ריינה,אשר בבעלותו של זיאד עבאס - אחד משרשרת האחים המפורסמת אשר מנהלת מספר מסעדות משגשגות ברחבי הארץ, טעמתי שלוש מנות הדגל שאותן פשוט אסור לפספס: צוואר טלה על מצע של אורז ופריקי, צלעות טלה וקבב חלבי אפוי עם רוטב אפוי בתוך פיתה. צוואר טלה רך ונמס בפה פשוט תהנוג לחושים צלעות הכי טעימות ממה שאכלתי אי פעם: הבשר טרי, מתובל היטב, רך ונמס בפה קבב חלבי מנה מיוחדת המגיעה בפיתה אותה חותכים ואז נחשפים לעיננו קבבים תבולים ברוטב עגבניות. את הארוחה פותחים במגוון עצום של סלטים טריים, החל מתבשיל של עולש, עכוב, סלט ג'רג'יר, פטוש, לבנה עיזים עם חרדל בר, ארטישוק ממולא ברוטב פירה עם שמנת מתוקה,קישואים עם לבנה עיזים, חומוס משובח ומה לא... דרך אגב, כל הפיתות ומאפים נעשים בתנור. ביקור בנצרת אינו שלם ללא קפיצה לשוק הססגוני שלה- חגיגה של צבעים וריחות ואטרקציה קולינרית והיסטורית. המסעדה מומלצת לאוהבי מטבח ערבי אותנטי מסורתי המקפיד על חומרי גלם משובחים וטריים , אירוח לבבי וכל מה שצריך ליצור חגיגת טעמים שכולה חוויה קולינארית. מסעדת אלתנור, תחנת דלק סונול , כפר ריינה 0579-442987 בשנים האחרונות נפתחו בנצרת מסעדות המציעות מנות גורמה לצד עיצוב מיוחד וקונספט מעניין. מסעדת אולגה נפתחה ע"י שף צעיר סאמר מילאד (27), בן למשפחת קצבים המתעסקים בבשר במשך 5 דורות ובעל ניסיון עשיר באולם הקולינרי במסעדות כמו תרנגול הכחול, הדסון, קימל, רוסטיקו ועוד. המסעדה הוקמה בבניין בן 270 שנים בו לפי המסעדה היה בית ספר עם מנהלת המיטולוגית "אולגה". המסעדה עברה שיפוץ קל השומר על אוטנטיות של המסעדה: המבקרים יושבים בתוך כיתות ומשתמשים בתפריטים בצורת מחברות. במסעדה טעמנו מהמנות המיוחדות שמוגשות ישר מהמטבח הפתוח. בין המנות אהבתי במיוחד את סלט יפני עם רוטב סודי, סלט קפרזה עם רוטב שמנת ופסטו, קרפצ'ו, חלונות פילה ברוטב טופי (מנה מומלצת!), פילה כבוש עם רוטב עגבניות שרופות וזתער, נקניקיות (סססו) ערביות מבקר וכבש עם שום לימון וחמאה, מושרות ביין אדום. קינחנו בסניקרס, אצבעות רושה ועוגת גבינה עם קרמברולה. מסעדת אולגה, שכונת אלרום נצרת, טל:04-6567755 אווירת קריסמס, חג ורומנטיקה המתינה לנו גם במסעדת מיג'אנה. את אהבתו לאוכל ספג סוהיל פראן הבעלים והשף של מסעדת מיג'אנה בבית סבתו אשר הייתה ממוצא לבנוני. הטעמים שספג בבית סבתו השפיעו על התפריט במסעדת MEJANA בה לצד הסלטים הטריים אני ממליצה לא לפספס את התבשילים המיוחדים המתחלפים מידי יום. את מסעדת MEJANA הקים סוהיל יחד עם אשתו אלהאם ושני ילדיו לפני כ- 7 שנים, לאחר שעבד כשף ראשי במקומות שונים בארץ, במסעדות ובבתי מלון . במסגרת תחנות אלו ובמפגש עם קולגות נפתחו בפניו דלתות למקורות ידע לסוגי אוכל ממטבחים שונים מהעולם, שסללו ועיצבו את הדרך הייחודית שלו בעולם הגדול של האוכל. אז מה מומלץ? אולש, תרד עם שום, קובה וסמבוסקקים עשויים במקום, מורביה -תבשיל מיוחד וחורפי: עם חומוס, פתיתים (גם הם עשויים במקום), עוף ובצל, תפו"א ממולאים בבשר מעורבב (כבש, בקר וצנוברים), "שייך אל מחשי" קישואים ממולאים ברוטב יוגורט, בשר וצנוברים ומנת הדגל "שושברק"- כיסוני בשר ביוגורט בתוספת שום ונענע. . השורה התחתונה: בלי הרבה רעש ובלי הרבה פוזות הפכה נצרת למעצמה קולינרית. מגוון הטעמים, הריחות והצבעים עושים את העיר למקום שכיף לבקר בו ולחזור אליו. |
ד
תגובות
הוסף רשומת תגובה