מנואלה איטליה הקטנה בזכרון יעקב 2014
בדרך לחיפה ואחרי טיול ברמת הנדיב עצרנו במנואלה, מסעדה איטלקית במדרחוב המייסדים, בחלק הותיק של זכרון יעקב.
לאיטליה כנראה לא נגיע בתקופה הקרובה, אבל גם בישראל יש מקומות עם ניחוח איטלקי. אחד מהם הוא מדרחוב המייסדים בזכרון יעקב, המזכיר עיירות קסומות באיטליה, ומהווה מקום טבעי לפתוח בו מסעדה איטלקית.
מנואלה מעוצבת בפשטות ובאלמנטים המזכירים את המסעדות באיטליה, במיוחד החצר החיצונית, המאכלסת עד 40 סועדים והחלל הפנימי מציע כ- 12 שולחנות אינטימיים. בנוסף קיים גם חדר פרטי המתאים לאירועים קטנים.
"מנואלה" היא מסעדה משפחתית, המנוהלת ע"י נדב שרז, אחותו עדי וניצה אימם.
נדב שרז, בן 31 בסך הכל, (שאגב, מגדיר עצמו בצניעות כטבח ולא כשף), ושלמרות גילו הצעיר, צבר רזומה וניסיון מרשימים במסעדות איטלקיות בארץ ובאיטליה, סיפר שמגיל צעיר מאד כבר ידע שהוא הולך להתעסק באוכל כמקצוע לחיים. את רזי הבישול הוא למד באופן פורמלי בבית הספר "בישולים" ובאופן בלתי פורמלי במטבחים של אימו ניצה, בוגרת אסטלה, רוקמת קינוחים עבודת יד ביתיים ומושלמים וסבתו. את ההתמקצעות באוכל איטלקי עשה נדב בבית הספר המפורסם slow food באיטליה.
בשנת 2011 פתח נדב את המסעדה
בזמן שחיכינו בציפיה ועם בטן מקרקרת למנות הראשונות, פינקנו את עצמנו, בהמלצת נדב, במשקה אפרטיבו של פולי (28 ש"ח), המזכיר קמפרי, אך עדין וקליל יותר.
הייחוד במנואלה הוא שכל חומרי הגלם, כולל הקמח, שמן הזית והמשקאות המיוחדים מיובאים ישירות מאיטליה. כמו כן את הפסטות והרביולי מכינים במקום בעבודת יד, כפי שראינו ב"שידור חי" בהמשך.
"הגעתם בדיוק בזמן" אמר לנו נדב. "בוא תראו איך אנחנו מכינים רביולי, אחד אחד בעבודת יד".
נכנסנו למטבח, שם פגשנו בפעולה את הצוות המשפחתי: אימא ניצה, שפית וקונדיטורית בחסד, מכינה תפוחי עץ לקינוח, נדב מכין ארטישוק ועדי אחותו עומלת על הכנת הניוקי
http://youtu.be/OYCGYggshiE
http://youtu.be/-QHuLPMprVQ
לאחר שצפינו בתהליך הכנת הרביולי, חזרנו אל השולחן ואל המנות הראשונות:
פוקצ'ת הבית, אפויה בתנור עם שמן זית, רוזמרין ומלח גס מעל (20 ש"ח). הפוקצ'ה טריה ופריכה - התחלה טובה לארוחה איטלקית.
סלט פנצנלה (מוגש בצלחת קטנה, בדומה לגודל המנה בארוחה העסקית) עם עגבניות טריות, פלפלים, צנונית, בצל סגול, צלפים, קרוטונים, בזיליקום ופטרוזיליה בתיבול מצויין של שמן זית, חומץ ויין אדום (37 ש"ח למנה בגודל מלא) .
הסלט נחתך שניה לפני שהוגש לשולחן:
מומלץ לתבול את הפוקצ'ה ברוטב של הסלט -תענוג אמיתי!
אנטיפסטי (מוגש בצלחת קטנה, בדומה לגודל המנה בארוחה העסקית) - כרובית עם גרידת לימון ופטרוזיליה, פלפלים ברוטב כרישה ויין, תפו"א עם רוטב בצל וחציל ברוטב גמבה ופסטו (42 ש"ח למנה בגודל מלא)
היות והפסטות מוכנות באופן ידני, צריך להתאזר במעט סבלנות עד שהמנות מגיעות.
כמו בחיים, הסבלנות השתלמה וקיבלנו שתי מנות מנצחות:
קרבונרה עם בייקון מטוגן וקריספי בשמנת, פלפל שחור, גבינת פרמזן וחלמון ביצה מעל. (56 ש"ח). מדובר במנה, שמעבר ליופי החיצוני שלה, זכתה למחמאות מאיטלקים אשר פוקדים בקביעות את המסעדה. מדובר בעובדים מאיטליה, אשר בימים אלו בונים בקיסריה וילה לאוליגרך, והקרבונרה הפכה במהירות ל"מנת הבית" שלהם. המחמאה הכי גדולה הייתה כאשר האיטקלים קבעו, שמדובר בקרבונרה הטובה בארץ ואולי בין הטובות בעולם!
מורגש שהפסטה עשויה בעבודת יד והערבוב עם הביצה הופך אותה למעדן אמיתי. תוספת הפרמזן במידה הנכונה (לפחות עבורי:) ולא היה צורך לבקש תוספת גבינה.
רביולי דלעת (בתהליך הכנת הרביולי צפיתי קודם, כך שלא פלא שהמנה הזאת הייתה לי טעימה יותר:)
הרביולי נעשה בעבודת יד, אחד אחד (וזה מורגש:) במילוי קרמי של דלעת בתוספת של שמנת, מסקרפונה, ווניל ופרמזן מוגרדת מעל (68 ש"ח). מנה לא זולה, אך בהתחשב בעבודה המושקעת בה, ותשומת הלב לכל חתיכה וחתיכה, אפשר להבין את המחיר. גם כאן מורגש שהרביולי נעשה במקום וקרם הדלעת הטרי והקרמי מתמזג עם הבצק וגבינת פרמזן.
בין המנות הראשונות לקינוחים טעמנו משקה גרפה ישראלית BLANC DE GALILE'E ( עם 42% אלכוהול), משקה חזק המזכיר בטעמו וודקה, והמיוצר בגליל בבקבוקים ממוספרים וחתומים ידנית.
על הקינוחים אחראית באופן בלעדי ניצה, אמו של נדב, אשר הצליחה להפתיע אותנו בקינוחים מקוריים וטעמים!
קינוח (המתאים גם לטבעוניים) - טפיוקה בחלב שקדים עם תפוחים מקורמלים, תותים, שבבי שקדים וקוקוס קלוי (34 ש"ח)
סמיפרדו פיסטוק "כמו גלידה" (המזכיר בטעמו גלידת פיסטוק) עם עוגיות שוקולד, פיסטוקים גרוסים וציפוי שוקולד מעל (40 ש"ח).
טבעוניים יכולים להזמין ביום שני נ 4-5 מתפריט ספיישל המותאם במיוחד לטבעונים.
והנה טיפ ששמור למקומיים בלבד, בימים ב'-ה' בין השעות 12:00-17:00 מוגשת אחת העסקיות המצויינות והמשלמות באזור. העסקית מציעה שני מסלולים לפי המנה העיקרית הראשון ב-58 ₪ והשני ב-68 ₪ ובשני המסלולים ניתן לבחור מגוון מנות מתפריט הערב וכמו כן כמה ממנות הדגל של המסעדה. בנוסף מקבלים לבחירה מנה ראשונה מבין: פנצ'נלה, אנטיפסטי, מרק היום או פוקאצ'ה שהשנייה יצאה מהטאבון, כוס שתייה קלה/ חמה וכמו כן גם מיין הבית ב-15 ₪ , שליש בירה ב- 18 ₪, וקינוח מושלם מעשה ידה של ניצה ב-25 ₪.
לסיכום: אם אתם אוהבים אוכל איטלקי ולא מוכנים להתפשר על חומרי גלם איכותיים, אוהבים פסטה מיוחדת בעבודת יד - מנואלה זה מקום בשבילכם! האווירה המשפחתית והאוכל האיטלקי הפשוט והטעים, הופכים את מנואלה לאחת האופציות המפתיעות והטובות ביותר באזור.
מנואלה, רח' המייסדים 49, זיכרון יעקב. לא כשר.
לאיטליה כנראה לא נגיע בתקופה הקרובה, אבל גם בישראל יש מקומות עם ניחוח איטלקי. אחד מהם הוא מדרחוב המייסדים בזכרון יעקב, המזכיר עיירות קסומות באיטליה, ומהווה מקום טבעי לפתוח בו מסעדה איטלקית.
מנואלה מעוצבת בפשטות ובאלמנטים המזכירים את המסעדות באיטליה, במיוחד החצר החיצונית, המאכלסת עד 40 סועדים והחלל הפנימי מציע כ- 12 שולחנות אינטימיים. בנוסף קיים גם חדר פרטי המתאים לאירועים קטנים.
"מנואלה" היא מסעדה משפחתית, המנוהלת ע"י נדב שרז, אחותו עדי וניצה אימם.
נדב שרז, בן 31 בסך הכל, (שאגב, מגדיר עצמו בצניעות כטבח ולא כשף), ושלמרות גילו הצעיר, צבר רזומה וניסיון מרשימים במסעדות איטלקיות בארץ ובאיטליה, סיפר שמגיל צעיר מאד כבר ידע שהוא הולך להתעסק באוכל כמקצוע לחיים. את רזי הבישול הוא למד באופן פורמלי בבית הספר "בישולים" ובאופן בלתי פורמלי במטבחים של אימו ניצה, בוגרת אסטלה, רוקמת קינוחים עבודת יד ביתיים ומושלמים וסבתו. את ההתמקצעות באוכל איטלקי עשה נדב בבית הספר המפורסם slow food באיטליה.
בשנת 2011 פתח נדב את המסעדה
בזמן שחיכינו בציפיה ועם בטן מקרקרת למנות הראשונות, פינקנו את עצמנו, בהמלצת נדב, במשקה אפרטיבו של פולי (28 ש"ח), המזכיר קמפרי, אך עדין וקליל יותר.
הייחוד במנואלה הוא שכל חומרי הגלם, כולל הקמח, שמן הזית והמשקאות המיוחדים מיובאים ישירות מאיטליה. כמו כן את הפסטות והרביולי מכינים במקום בעבודת יד, כפי שראינו ב"שידור חי" בהמשך.
"הגעתם בדיוק בזמן" אמר לנו נדב. "בוא תראו איך אנחנו מכינים רביולי, אחד אחד בעבודת יד".
נכנסנו למטבח, שם פגשנו בפעולה את הצוות המשפחתי: אימא ניצה, שפית וקונדיטורית בחסד, מכינה תפוחי עץ לקינוח, נדב מכין ארטישוק ועדי אחותו עומלת על הכנת הניוקי
http://youtu.be/OYCGYggshiE
http://youtu.be/-QHuLPMprVQ
לאחר שצפינו בתהליך הכנת הרביולי, חזרנו אל השולחן ואל המנות הראשונות:
פוקצ'ת הבית, אפויה בתנור עם שמן זית, רוזמרין ומלח גס מעל (20 ש"ח). הפוקצ'ה טריה ופריכה - התחלה טובה לארוחה איטלקית.
סלט פנצנלה (מוגש בצלחת קטנה, בדומה לגודל המנה בארוחה העסקית) עם עגבניות טריות, פלפלים, צנונית, בצל סגול, צלפים, קרוטונים, בזיליקום ופטרוזיליה בתיבול מצויין של שמן זית, חומץ ויין אדום (37 ש"ח למנה בגודל מלא) .
הסלט נחתך שניה לפני שהוגש לשולחן:
מומלץ לתבול את הפוקצ'ה ברוטב של הסלט -תענוג אמיתי!
אנטיפסטי (מוגש בצלחת קטנה, בדומה לגודל המנה בארוחה העסקית) - כרובית עם גרידת לימון ופטרוזיליה, פלפלים ברוטב כרישה ויין, תפו"א עם רוטב בצל וחציל ברוטב גמבה ופסטו (42 ש"ח למנה בגודל מלא)
היות והפסטות מוכנות באופן ידני, צריך להתאזר במעט סבלנות עד שהמנות מגיעות.
כמו בחיים, הסבלנות השתלמה וקיבלנו שתי מנות מנצחות:
קרבונרה עם בייקון מטוגן וקריספי בשמנת, פלפל שחור, גבינת פרמזן וחלמון ביצה מעל. (56 ש"ח). מדובר במנה, שמעבר ליופי החיצוני שלה, זכתה למחמאות מאיטלקים אשר פוקדים בקביעות את המסעדה. מדובר בעובדים מאיטליה, אשר בימים אלו בונים בקיסריה וילה לאוליגרך, והקרבונרה הפכה במהירות ל"מנת הבית" שלהם. המחמאה הכי גדולה הייתה כאשר האיטקלים קבעו, שמדובר בקרבונרה הטובה בארץ ואולי בין הטובות בעולם!
מורגש שהפסטה עשויה בעבודת יד והערבוב עם הביצה הופך אותה למעדן אמיתי. תוספת הפרמזן במידה הנכונה (לפחות עבורי:) ולא היה צורך לבקש תוספת גבינה.
רביולי דלעת (בתהליך הכנת הרביולי צפיתי קודם, כך שלא פלא שהמנה הזאת הייתה לי טעימה יותר:)
הרביולי נעשה בעבודת יד, אחד אחד (וזה מורגש:) במילוי קרמי של דלעת בתוספת של שמנת, מסקרפונה, ווניל ופרמזן מוגרדת מעל (68 ש"ח). מנה לא זולה, אך בהתחשב בעבודה המושקעת בה, ותשומת הלב לכל חתיכה וחתיכה, אפשר להבין את המחיר. גם כאן מורגש שהרביולי נעשה במקום וקרם הדלעת הטרי והקרמי מתמזג עם הבצק וגבינת פרמזן.
בין המנות הראשונות לקינוחים טעמנו משקה גרפה ישראלית BLANC DE GALILE'E ( עם 42% אלכוהול), משקה חזק המזכיר בטעמו וודקה, והמיוצר בגליל בבקבוקים ממוספרים וחתומים ידנית.
על הקינוחים אחראית באופן בלעדי ניצה, אמו של נדב, אשר הצליחה להפתיע אותנו בקינוחים מקוריים וטעמים!
קינוח (המתאים גם לטבעוניים) - טפיוקה בחלב שקדים עם תפוחים מקורמלים, תותים, שבבי שקדים וקוקוס קלוי (34 ש"ח)
סמיפרדו פיסטוק "כמו גלידה" (המזכיר בטעמו גלידת פיסטוק) עם עוגיות שוקולד, פיסטוקים גרוסים וציפוי שוקולד מעל (40 ש"ח).
טבעוניים יכולים להזמין ביום שני נ 4-5 מתפריט ספיישל המותאם במיוחד לטבעונים.
והנה טיפ ששמור למקומיים בלבד, בימים ב'-ה' בין השעות 12:00-17:00 מוגשת אחת העסקיות המצויינות והמשלמות באזור. העסקית מציעה שני מסלולים לפי המנה העיקרית הראשון ב-58 ₪ והשני ב-68 ₪ ובשני המסלולים ניתן לבחור מגוון מנות מתפריט הערב וכמו כן כמה ממנות הדגל של המסעדה. בנוסף מקבלים לבחירה מנה ראשונה מבין: פנצ'נלה, אנטיפסטי, מרק היום או פוקאצ'ה שהשנייה יצאה מהטאבון, כוס שתייה קלה/ חמה וכמו כן גם מיין הבית ב-15 ₪ , שליש בירה ב- 18 ₪, וקינוח מושלם מעשה ידה של ניצה ב-25 ₪.
לסיכום: אם אתם אוהבים אוכל איטלקי ולא מוכנים להתפשר על חומרי גלם איכותיים, אוהבים פסטה מיוחדת בעבודת יד - מנואלה זה מקום בשבילכם! האווירה המשפחתית והאוכל האיטלקי הפשוט והטעים, הופכים את מנואלה לאחת האופציות המפתיעות והטובות ביותר באזור.
מנואלה, רח' המייסדים 49, זיכרון יעקב. לא כשר.
תגובות
הוסף רשומת תגובה