פסטיבל טעמים בעמקים 2014

בשנים האחרונות אני מבקרת רבות באזור הצפון, אם בטיולים משפחתיים, זוגיים או עם חברים. אני תמיד שמחה לצאת מהמרכז האפור ולהגיע אל הצפון הירוק, שם אני מגלה מקומות חדשים וגם שמחה לחזור למקומות בהם ביקרתי בעבר, כפי שעשיתי בסיור לקראת פסטיבל טעמים בעמקים 2014 המתקיים בתאריכים 16.2.14-6.3.14.
''
והשנה, פסטיבל טעמים בעמקים חוגג עשור! ולכבודו נוצר שיתוף פעולה עם פסטיבל צלילי טבע במגידו, שמביא את הטבע, הצבע והנוף הפורח, לחוויה הכוללת באיזור העמקים, הקרוב כל כך למרכז ומציע חוויה שיכולה להספיק לימי טיול ובילוי רבים ומגוונים.

הנקודה הראשונה בסקירת האטרקציות הקולינריות שימתינו לבאי הפסטיבל היתה במטבח ICOOK אצל השף דורון בר און במושב היוגב, מתחם לארוחות פרטיות וסדנאות לעסקים.

''

דורון, בן מושב היוגב, בעל 30 שנות וותק בתחום הקולינריה, שצבר קילומטרז' במסעדות מובילות בארה"ב, הקים בשנת 2005, עם אשתו ענת, את ICOOK . מהיכרותנו הקצרה התרשמתי שדורון לא נח לרגע וכל הזמן עוסק בבישול וטעימות.

''
בעסק המשפחתי (דורון וענת עובדים ביחד כבר 25 שנה-רק על זה מגיע להם צל"ש...) שמים דגש על חומרים טריים - התוצרת החקלאית מגיעה ישירות ממשק כרמל הסמוך (עליו ארחיב בהמשך) ומהחקלאים באזור.
''
התפריט מורכב מהתוצרת החקלאית הטריה באותה העונה ומשתנה כל פעם בהתאם ליבול.
''
''''
דורון סיפר שהחיבור שלו לחקלאות התחיל בילדות. בתור בן למשפחת חקלאים היה רגיל לאוכל שסיפק המשק החקלאי, ועוד בהיותו ילד הוציא גזרים וצנונית מהערוגכות מאחורי הבית. בחצר המשק המשפחתי היו 7 פרות והביצים נאספו מהתרנגולות שהסתובבו חופשי בחצר, "תרנגולות חופש של היום".http://youtu.be/5401BCUO-u0
במהלך הביקור טעמנו מקרפ מקמח כוסמת עם גבינת עיזים, סלט סלק על מצע של גבינה, סלט עגבניות שרי טרי, גזר המוגש פשוט על נייר אפייה, חציל טחון עם טחינה מעוטר בברוקולי, סלט חורף עם שומר, תפו"א ופומלה, אפונת שלג מוקפצת בסויה.
''
פוקצ'ה עם אספרגוס, עגבניות וגבינת עיזים עם חביתת עין מעל ומאפה דרום אמריקאי "טמלה" מקמח תירס, עם ביצת עין, שעועית עם תירס ופול.
''
קינחנו בעוגת שמרים חמה עם שוקולד.
''
החיבור בין מטבח לחקלאות יוצר אוכל נפלא.
בICOOK מארחים לסדנאות בראנץ' בימי שישי עד 15 וניתן להרכיב תפריט לכל אחד, כולל צמחונים וטבעוניים וכמובן הילדים (פסטה, פיצה, טוסט, פנקיק ועוד..).
''
כמו כן, המקום פתוח, בתאום מראש, לסדנאות ואירוח ועדים, חברות או משפחות עם חלל פרטי לאירועים עד 50 איש.
''
דורון בר און, מושב היוגב, 04-9893247
לפרטים נוספים באתר    http://www.icook.co.il/

מדורון עברנו אל ענת כרמל, שכנתו במושב היוגב, ממשק כרמל יבולים , אצלה כבר ביקרתי עם משפחתי בעבר (על הביקור ניתן לקרוא כאן). התברר שהמשפחות של ענת ודורון מכירות, במיוחד האמהות, שעלו לארץ לאחר השואה מאוסטריה (אמא של דורון) ומצ'כיה (אמא של ענת) והתיישבו במושב היוגב. במשק כרמל יבולים, המשיכה ענת במסורת המשפחתית של עיסוק בחקלאות והיום 3 בנים מתוך 5 ילדיה עוסקים איתה בחקלאות.

''
טיילנו בין השדות והחממות בהם מגוון גידולים כגון: אספרגוס למאכל, אפונה סינית, תבלינים טריים, מבחר נבטים למאכל, חסה ייחודית בשם SALNOVA
''''''''''''''''
בימי שישי במסגרת הפסטיבל מתקיימים, בתאום מראש, סיורים במשק המתאימים במיוחד למשפחות עם ילדים: הילדים מאוד נהנים לרוץ בשדות, לראות היכן גדלים הירקות ולאסוף ביצים מהלול.
את המוצרים מהמשק כרמל יבולים ניתן לרכוש ברשתות הישווק המובילות כמו עדן טבע מרקט, חצי חינם, רמי לוי ועוד..
משק כרמל יבולים, מושב היוגב, 050-3334666  04-9891858 
אתר: http://www.carmels.co.il/
עמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/#!/carmel.yevulim
בלי טיפת ציניות, היה משמח ומרגש לראות חקלאות ישראלית אמיתית, שמפריחה את האדמה, מגשימה את החזון הציוני ומהווה דוגמה לארץ ישראל הישנה והטובה.
למבקרים במושב היוגב, במיוחד משפחות עם ילדים, מומלץ לקפוץ לבקר בפאב "המקום". שני חברי הילדות, אייל ואיילת, המכירים עוד מהגן, מנהלים את הפאב האותנטי, אשר בעבר היה ארנביה. מ"המקום" נשקפים שדות ירוקים והנוף הפסטורלי של עמק יזרעאל.
''''
"המקום" פתוח בשבת ומציע תפריט של מאכלים הודיים (אותם למדה איילת בעת שהותה בהודו ) במחיר שווה לכל נפש: צמחוני ב-30 ש"ח ובשרי ב-40 ש"ח ולילדים מנת הילדים האהובה "שניצל וצ'יפס".
''
בערבים "המקום" מתפקד כפאב המציע אלכוהול, פינות זולה עם נרגילות והרבה אוירה.
''''
התחנה הבאה בסיורנו בעמק היא מסעדת "שפר ביר גרדן" של חגי שפר ברמת ישי, שמזמן הפכה למוקד עליה לרגל לאוהבי הקולינריה. ביר גרדן ממוקמת באזור התעשיה של רמת ישי, ומשקיפה אל נופו של עמק יזרעאל.
''''
חגי, בעל ניסיון רב בתחום הקולינריה והאלכוהול, מנהל את המסעדה עם שחר שפר, האחיין החתיך שלו,  המשמש כשף במסעדה.
''
ב"ביר גרדן" נותנים כבוד לבירות ישראליות, ובין 4 הבירות קבועות מופיעה בכל פעם בירה אורחת.
''
טעמנו ממגוון רחב של מנות ראשונות: פוקצ'ות ולחמי הבית, קרפצ'ו סלק, זוקיני עטוף בפאנקו, פרמזן עם רוטב איולי,קרוסטיני דג פלמר, קרפצ'ו עגל עם פרמזנו רזאנו וסלט ג'ינג'ר, סלט משלושה סוגי שורשים- גזר, קולרבי וסלק עם נבטים. מהמנות הראשונות אהבתי את אלו עם פירות הים.
''
סקאלופ צדפה עם שמנת, פרמזן ושמפניה, קלמרי פלנגר, קבב דג עם רוטב איולי, טורטוליני גבינות ברוטב קרם עגבניות, נקניקיות הבית עם חרדל.
''
טווח המחירים למנות הראשונות אותן טעמנו 38-52 ש"ח.

ביר גרדן משלבת קונספט של בירות בוטיק ויינות בוטיק עם מטבח ים תיכוני ישראלי עם חומרי גלם איכותיים.
שפר ביר גרדן, חורש האלונים 10, רמת ישי, 0537-106381
את המנות העיקריות אכלנו בקפה לואיז בקריית טבעון, הממוקם בצמוד לגינת משחקים לילדים ובתוך קולנוע זוהר.

''
''''קפה לואיז מציע למבקריו חויה של אוכל בריא וטעים. בקפה ניתן למצוא מנות צמחוניות, ללא גלוטן, מנות טבעוניות ועוד..
טעמנו חציל עם עדשים, תפוחים וטחינה, גבינת צאן צרובה, פאיה טבעונית עם 5 סוגי אורז, טפיוקה ומטבלים, ניוקי לואיז, קוסקוס עם ירקות ופרגיות עם שלושה סוגים של אורז.
''
''
קינחנו בעוגיות ריבה ותמרים מקמח מלא, קרמבל תפוחים מקמח דוחן, סורבה חמוציות ותפוח ועוגיגלידה (עוגיות במילוי גלידה, טחינה, סילאן עם נגיעות נוגט)
''
קפה לואיז, קריית טבעון, מתחם קולנוע זוהר, אלכסנדר זייד 1
הטבות ואטרקציות במהלך הפסטיבל:
בפסטיבל טעמים ועמקים משתתפות 11 מסעדות-  אוקטגון,  ארנולד'ס, ביגה, גיוזה, טנדוקה, ינאי'ס , ללה, קפה לואיז, רוסו גחלים, שפר ביר גרדן ותשרין.  2 בתי קפה- זהר בדשא,  וזבולון 1  ו- 3 שפים - דורון בר און, נילי כהן מינץ, קייטרינג איילת גפנים.
המסעדות יציעו באמצע השבוע
1. 10 מנות ראשונות וקינוחים ב- 10 ₪, מי שמזמין מנה עיקרית יקבל כוס יין של יקבי כרמל  + אפשרות לבחור עד 2 מנות מתפריט 10 ₪.
2.  מנת טעימות השף 10 מנות ב- 100 ₪ 9 מנות + כוס יין
3. כל סועד יקבל כרטיסיה – 10 כרטיסים לאטרקציה, השני ב- 10 ₪ 10%.הנחה  10 ₪ הנחה וכו'..
במסגרת הפסטיבל יתקיימו אירועים חינמיים:

את הפסטיבל פותחת מדי שנה תחרות שף העמקהשנה מוקדשת לסבים וסבתות שיוזמנו להתחרות על התואר שף העמק במנת קינוח שהנכדים הפרטיים שלהם הכי אוהבים.
האירוע יערך בקניון G-6 ביקנעם ב- 17.2, יום ב',  בשעה  17:00.   
בימי רביעי וחמישי ה- 19-20.2 יערכו סדנאות שף בקניון חוצות אלונים:
19.2- 17:30- כרמל יבולים- ענת כרמל ממושב היוגב- סדנת- יצירתיות ובריאות במטבח
         18:30- מסעדת ביגה- השף רן בן דוד- כל מה שצריך לדעת על בצקים ולחמים
         19:30- מסעדת תשרין- השף טארק אבו תאיה- סלטים ורטבים ממטבח הפיוזן של תשרין.
על הביקור שלנו במסעדת תשרין ניתן לקרוא כאן: http://cafe.themarker.com/post/2991408/
20.2- 17:30- ינאי's – השף אורי נתנזון- גורמה יזרעאלי
         18:30- זבולון 1, רז מחלב- בראנץ' מסביב לעולם
         19:30- קייטרינג אילת גפנים- טאפסים הכי מגוון וטעים.

בסדנאות ילמדו להכין מטעמים שמוגשים במסגרת הפסטיבל ויחולקו מתכונים וטעימות לקהל הרחב.

ביום ראשון ה- 23.2 תסתיים תחרות "אלוף הצילום" בו מתמודדים צלמים חובבנים ומקצועיים בשתי קטגוריות מקבילות של צילום נופי העמקים. התמונות מוצגות בקניון סטריט מול החדש ברמת ישי במהלך חודש פברואר, קהל הקונים מוזמן לבחור את התמונה שהוא אוהב במיוחד

פרטים נוספים באתר הפסטיבל טעמים בעמקים: http://baamakim.co.il

דרג את התוכן:

תגובות

רשומות פופולריות