פאפא'ס מסעדה איטלקית מיוחדת
ערב יום האהבה... זוגות רומנטיים מילאו את בתי הקפה והמסעדות ברחבי הארץ. את ערב יום האהבה שלנו חגגנו ב"פאפא'ס",
מסעדה איטלקית השוכנת בבית דו-קומתי משוחזר בפאתי שוק הכרמל וכרם התימנים
בתל אביב. בדרך מהרכב אל המסעדה הסתובבנו ברחובות הצרים של נווה צדק
והתרשמנו מהמבנים המרשימים וממתיחת הפנים שעבר האזור.
פאפאס מעוצבת בסגנון איטלקי מסורתי: הריהוט, התמונות על הקירות, המלצרים הלבושים במדים שחורים עם עניבות אדומות, מפיות הבד המשובצות, כלי הפארפור המיוחדים בהם מוגשות המנות - אם לא העברית מסביב יכולתי לדמיין שאני במסעדה ברומא או נאפולי...
על המטבח מנצח השף והבעלים אורן אלקלעי, בעברו בעל הברים המיתולוגיים שסק ומשמש, ובית הקפה נונה, שצבר ניסיון קולינארי וניהולי בארה"ב.
פאפאס מעוצבת בסגנון איטלקי מסורתי: הריהוט, התמונות על הקירות, המלצרים הלבושים במדים שחורים עם עניבות אדומות, מפיות הבד המשובצות, כלי הפארפור המיוחדים בהם מוגשות המנות - אם לא העברית מסביב יכולתי לדמיין שאני במסעדה ברומא או נאפולי...
על המטבח מנצח השף והבעלים אורן אלקלעי, בעברו בעל הברים המיתולוגיים שסק ומשמש, ובית הקפה נונה, שצבר ניסיון קולינארי וניהולי בארה"ב.
אבל עם כל הכבוד לחג האהבה, הסיבה האמיתית להגעתנו לפאפאס היתה לטעום מארוחת הבנקטה, ארוחת
משתה המורכבת מתפריט בן 7 מנות (לא כולל שתיה), ולוקחת את הסועד עמוק אל
תוך המחוזות של מטבחי איטליה, לסיור קולינארי של טעמים איטלקיים מסורתיים
מאזורים שונים.
כראוי
ליום האהבה, פתחנו את הערב עם יין לבן איטלקי משובח מסיציליה GRILLO בציר
שנת 2012, יין צעיר, קליל ונעים לחך, שכמובן מתאים למנות דגים, פיצות
ופסטות.
המשתה התחיל בשלוש מנות ראשונות לא גדולות, אבל מאוד טעימות:
פרחי זוקיני ממולאים בגבינת עיזים ושקדים עם רוטב עגבניות מיוחד ובייבי בזיליקום
פרחי הזוקיני מגיעים בליווי פוקצ'ת הבית פריכה. כדאי לטבול את הפוקצ'ה ברוטב העגבניות של המנה!
ארנצ'יני שחור,
מוכן מחומרי גלם טריים, עם רוטב איולי ולימון, ממולא באורז ארבוריו עם דיו
דיונונים, קלמרי, שרימפס ומולים, מטוגן בציפוי פירורי לחם פריכים.
ניוקי "צ'יצ'טלו" תפוח
אדמה ופרמזן "שמנמן" (גדול יחסית), צרוב במחבת ברוטב חמאה, פרמזן ורוטב
כמהין, עם בצלי שאלוט מקורמלים ולבבות ארטישוק רומאנה. הניוקי נמס בפה
והרוטב על בסיס חמאה משדרג מאד את טעמו המעודן. חשוב לציין כי את הניוקי, הטורטליני והפיצות מכינים בפאפא'ס בעבודת יד.
אחרי שהיין "נתן בראש" ומצב הרוח הכללי עלה פלאים, עברנו למנות העיקריות:
טורטליני ירך עגל
מנה שהיא פשוט מעדן על: טורטליני בעבודת יד ממולא בבשר אוסובוקו עגל,
שבושל ארוכות עם יין לבן וירקות שורש, ברוטב של חמאת אורגנו ועגבניות
קונקסה.
את הארנבת בתפריט של בנקטה, החלפנו במנת טליאטה דימנזי (44 ש"ח ל90 גר') - שייטל מיושן צרוב על צלחת לוהטת בשמן פרמזן, (המאפשרת לשלוט על רמת הכנת הבשר), על עלי רוקט ולימון. נתחי בשר איכותיים שבאמת לא צריכים יותר מפלפל גרוס ומלח.
פגאטו אה לה ונציאנה נתחי כבד עגל עם מרווה, חומץ יין לבן ובצל בליווי פולנטה מקמח תירס.
קינחנו בעוגת שוקולד בלגי עם קצפת, שקצת אכזבה והייתה ברמה נמוכה יותר משאר המנות במשתה.
ארוחת הבנקטה
מתאימה לזוג, במיוחד לערב רומנטי או לחגיגת אירוע, ומורכבת ממנות ומחומרי
גלם שנדיר למצוא בתפריטים בארץ, כמו כבד עגל, בשר ארנבת, ארנצ'יני שחור,
ניוקי גדולים ושמנמנים עם ארטישוק רומאי ועוד.
מחיר הארוחה 298 ש"ח לזוג. בסופי השבוע מומלץ להזמין מקום מראש.
שירות: פשוט מעולה. צוות המלצרים אדיב ומקצועי, שולט היטב במרכיבים של המנות ויודע להמליץ ולהתאים את התפריט לסועד.
טבעוניים: פאפא'ס היא מסעדה ידידותית לטבעוניים ומציעה תפריט טבעוני נפרד.
השורה התחתונה: הבנקטה
מורכבת ממנות מיוחדות ואיכותיות שלא מוצאים בכל מסעדה. המנות לא גדולות
במיוחד (בעיניי זה דווקא יתרון) ולא זולות, אך מאוד טובות. אז אם בא לכם להרגיש לשעה קלה כמו באיטליה – אתם מוזמנים להתחיל במשתה.
פאפא'ס, הילל הזקן 12 תל אביב, 03-510737312, לא כשר.
תגובות
הוסף רשומת תגובה