ברוש ביסטרו בר בפרדסיה
זור השרון, עם הסביבה
הירוקה והישובים הפסטורליים, הפך כבר מזמן למוקד משיכה למבקשים להתאוורר
מהרעש וההמולה בגוש דן. היתה זאת רק שאלה של זמן עד שגם התחום הקולינרי
באזור יקפוץ מדרגה, מה שאכן קרה וקורה עם פתיחתן של מסעדות חדשות ושוות,
המציעות, מלבד אוכל טוב, גם אווירה מרעננת.
ביסטרו-בר ברוש, שנפתח בדצמבר 2013 בצומת פרדסיה (כביש 4) וכבר עשה לו שם בין חובבי האוכל, הוא אחד מאותם מקומות מרעננים. לירן ברוש, הבעלים, במקור מקיבוץ עין גב, הגיע לשרון עם אהבה גדולה לאוכל ועם רצון "להביא את המרינדה למרכז", באמצעות מנות לא מתחנפות ולא "מתפנפנות", אלא מנות שחוזרות לבסיס: פשוטות וטעימות.
הגענו אל ברוש בהרכב משפחתי בחג השבועות והדבר הראשון שצד את עינינו היו העציצים הצבעוניים במרפסת, בהם גדלים התבלינים המשמשים במטבח
את הארוחה פתחנו עם "ברוש", בירת הבית הצוננת, המיוצרת במבשלה באבן יהודה (24/28 ש"ח) ועם לימונענע גרוס (16 ש"ח)
למנת פתיחה הזמנו לחם אש פריך ולוהט היישר מהטאבון, עם מלח גרוס מעל מוגש עם צלוחית קרם פרש עם מתבל שמן זית ועשבי תיבול (14 ש"ח).
את הערך המוסף למנה זו, כמו לרוב המנות בברוש, נותן הטאבון, בו מכינים במקום את הלחמים, המאפים והפיצות, כאשר גם מנות הבשר והדגים מגיעות אל השולחן לאחר "שדרוג" בטאבון.
מורגש שהבצקים למאפים מוכנים במקום: בלילה מתפיחים ולמחרת אופים בטאבון, כך שהטריות מורגשת בכל ביס.
מיותר לציין שגם הפיצה מרגריטה, כמה פשוטה ככה טעימה, מוכנה בטאבון...
המשכנו אל המנות העקריות...
דג קוד טרי נורבגי (בקלה נורבגית) עשוי בטאבון, עם ירקות חרוכים ורוטב חמאה, שמן זית ויין (78 ש"ח).
הדג עסיסי, בשרי, עדין ולא מיובש והרוטב פשוט מעולה. החום של הטאבון "סוגר" את הדג מבחוץ ונתן לו להתבשל מבפנים. בקיצור, מסוג המנות שמומלץ לאכול לאט משום שמתאבסים כשהן נגמרות.
הדג מגיע עם תוספת סלט ירקות טריים
כריך פרוסות אנטריקוט צרובות בפלנצ'ה מגיע כפיתה ענקית עשויה במקום, עם רוטב איולי, בצל וחסה (54 ש"ח). באופן אמיץ החליטו בברוש לא להוסיף שום רוטב נוסף ומגישים "בשר נקי", על מנת להדגיש את טעמו, את הרכות שלו ואת מידת העשיה הנכונה וה"עבודה הרבה עליו", כפי שמציין רן הטבח.
הילדודס, כצפוי, בחרו מנת ילדים: שניצלונים עם צ'יפס, מוגשים עם ירקות חתוכים (36 ש"ח). חשוב לציין כי בדרך כלל הם אוכלים רק את הצ'יפס ואת השניצלונים משאירים אחרי כמה נגיסות. הפעם לשם שינוי, הילדים חיסלו את כל השניצלונים עד הפרור האחרון. שאפו לטבח!
דווקא קינוח הטרמיסו היה מאכזב ומעט חמוץ בגלל תוספת לימון (28 ש"ח)
הילדים קינחו בגלידה גדולה במחיר קטן, 9 ש"ח לכדור גלידה בטעם וניל או שוקולד.
לסיכום: גילינו אחלה מקום על אם הדרך, עם מנות מושקעות מחומרי גלם טריים ואיכותיים ובמחירים סבירים.
כל ערב, החל מ-22:30 הופך ברוש לבר עם תפריט לילה מיוחד והנחה על המשקאות, שווה לקפוץ ממש עכשיו- חודש המונדיאל!
המסעדה לא כשרה.
ביסטרו ברוש, כביש 4, צומת פרדסיה.
ביסטרו-בר ברוש, שנפתח בדצמבר 2013 בצומת פרדסיה (כביש 4) וכבר עשה לו שם בין חובבי האוכל, הוא אחד מאותם מקומות מרעננים. לירן ברוש, הבעלים, במקור מקיבוץ עין גב, הגיע לשרון עם אהבה גדולה לאוכל ועם רצון "להביא את המרינדה למרכז", באמצעות מנות לא מתחנפות ולא "מתפנפנות", אלא מנות שחוזרות לבסיס: פשוטות וטעימות.
הגענו אל ברוש בהרכב משפחתי בחג השבועות והדבר הראשון שצד את עינינו היו העציצים הצבעוניים במרפסת, בהם גדלים התבלינים המשמשים במטבח
את הארוחה פתחנו עם "ברוש", בירת הבית הצוננת, המיוצרת במבשלה באבן יהודה (24/28 ש"ח) ועם לימונענע גרוס (16 ש"ח)
למנת פתיחה הזמנו לחם אש פריך ולוהט היישר מהטאבון, עם מלח גרוס מעל מוגש עם צלוחית קרם פרש עם מתבל שמן זית ועשבי תיבול (14 ש"ח).
את הערך המוסף למנה זו, כמו לרוב המנות בברוש, נותן הטאבון, בו מכינים במקום את הלחמים, המאפים והפיצות, כאשר גם מנות הבשר והדגים מגיעות אל השולחן לאחר "שדרוג" בטאבון.
מורגש שהבצקים למאפים מוכנים במקום: בלילה מתפיחים ולמחרת אופים בטאבון, כך שהטריות מורגשת בכל ביס.
מיותר לציין שגם הפיצה מרגריטה, כמה פשוטה ככה טעימה, מוכנה בטאבון...
המשכנו אל המנות העקריות...
דג קוד טרי נורבגי (בקלה נורבגית) עשוי בטאבון, עם ירקות חרוכים ורוטב חמאה, שמן זית ויין (78 ש"ח).
הדג עסיסי, בשרי, עדין ולא מיובש והרוטב פשוט מעולה. החום של הטאבון "סוגר" את הדג מבחוץ ונתן לו להתבשל מבפנים. בקיצור, מסוג המנות שמומלץ לאכול לאט משום שמתאבסים כשהן נגמרות.
הדג מגיע עם תוספת סלט ירקות טריים
כריך פרוסות אנטריקוט צרובות בפלנצ'ה מגיע כפיתה ענקית עשויה במקום, עם רוטב איולי, בצל וחסה (54 ש"ח). באופן אמיץ החליטו בברוש לא להוסיף שום רוטב נוסף ומגישים "בשר נקי", על מנת להדגיש את טעמו, את הרכות שלו ואת מידת העשיה הנכונה וה"עבודה הרבה עליו", כפי שמציין רן הטבח.
הילדודס, כצפוי, בחרו מנת ילדים: שניצלונים עם צ'יפס, מוגשים עם ירקות חתוכים (36 ש"ח). חשוב לציין כי בדרך כלל הם אוכלים רק את הצ'יפס ואת השניצלונים משאירים אחרי כמה נגיסות. הפעם לשם שינוי, הילדים חיסלו את כל השניצלונים עד הפרור האחרון. שאפו לטבח!
דווקא קינוח הטרמיסו היה מאכזב ומעט חמוץ בגלל תוספת לימון (28 ש"ח)
הילדים קינחו בגלידה גדולה במחיר קטן, 9 ש"ח לכדור גלידה בטעם וניל או שוקולד.
לסיכום: גילינו אחלה מקום על אם הדרך, עם מנות מושקעות מחומרי גלם טריים ואיכותיים ובמחירים סבירים.
כל ערב, החל מ-22:30 הופך ברוש לבר עם תפריט לילה מיוחד והנחה על המשקאות, שווה לקפוץ ממש עכשיו- חודש המונדיאל!
המסעדה לא כשרה.
ביסטרו ברוש, כביש 4, צומת פרדסיה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה