מסעדת סורנטו
הביטוי "בילוי בראשון לציון" מתכתב לי
ישר את חוף הים, מתחם הסינמה-סיטי החדש והמסעדות במערב העיר. אך מסתבר
שראשון היא עיר שוקקת חיים גם בצידו המזרחי של כביש 4...
מתחם הבילוי המחודש בחלקה המזרחי של העיר הפך בשנים האחרונות לאזור בילויים תוסס ושווה לצעירים, צעירים ברוחם ובכלל לכל המשפחה, לאחר שנפתחו בו אינספור מסעדות, בתי קפה, גלידריות ופאבים.
אחד המקומות המרעננים בליבו של האזור הינה מסעדת סורנטו, מסעדה חלבית שנפתחה לפני מספר חודשים ובניגוד לרוב המוחלט של המסעדות באזור, היא גם כשרה (כשרות בד"צ).
שני היזמים הצעירים מאחורי סורנטו, הם האחים איציק ואור קדוש שבמו ידיהם עיצבו את המסעדה, בחרו בקפידה את הריהוט, את הטפטים המיוחדים, את התאורה, התמונות - בקיצור את הכל!
לאחר שהתרשמתי מהעיצוב הדנדש, שמתי לב שהמנות המוגשות לשולחנות הסמוכים הן ענקיות, בדיוק כמו שהישראלים אוהבים...ולכן על מנת להשאיר מקום לעיקריות, ביקשתי לקבל מנות ראשונות "מוקטנות", מהתפריט העסקי.
התפריט בסורנטו שואב השראה מהמטבח האיטלקי ומצאתי בה מנות מעניינות, אותן טרם טעמתי באף מסעדה:
פינוק סורנטו - פטריות ממולאות בשלל גבינות במעטפת פריכה בליווי רוטב צ'ילי וסלט עגבניות שרי ברוטב פסטו חמצמץ (42 ש"ח למנה בגודל מלא). מנה מעניינת עם מילוי טעים לאוהבי מנות מטוגנות.
רול חציל מדפי חציל, מטוגנים במעטפת פריכה במילוי גבינות שמנת, פרמזן, צהובה, אגוזי מלך ובזיליקום עם גבינת פרמזן מגורדת מעל (44 ש"ח למנה בגודל מלא). מנה פחות מוצלחת לטעמי, מטוגנת מדי ועם מילוי סתמי.
שיפודי כדורי בטטה, פנזרוטי בטטה, הזכירו לי את הארנצ'יני, כדורים מטוגנים, עם מילויים שונים ומשונים, אותם טעמתי לפני מספר חודשים בעיירה אמלפי שבדרום איטליה.
כדורי הבטטה הפריכים בסורנטו ממולאים בתערובת גבינות על מצע רוטב ארבע גבינות עם כדורי פרמזן מעל ( 36 ש"ח למנה בגודל מלא). בטטה ברוטב גבינות - מה יכול להיות טעים יותר מהשילוב הזה!
המנות העקריות הגיעו בגודל מלא:
אתחיל מהמנה שבעיניי חובה להזמין - קדרת דייגים על מחבת לוהטת, שניות לאחר שירדה מפלטת הבישול, אך אל דאגה - המחבת מגיעה על משטח עץ מסתובב ( 58 ש"ח)
הקדירה כוללת סלמון נורבגי צרוב במידה הנכונה עם עגבניות שרי, פטריות ובצל סגול, מתובלים בעשבי תיבול וזיתי קלמנטה מוקפצים בתבשיל עגבניות פיקנטי - פשוט תענוג לחך!
סורנטו הצליחה להתמודד עם מגבלות הכשרות עם מנה איכותית לא פחות ואף יותר ממנות דומות עם מרכיבים לא כשרים.
הקדירה מגיעה בתוספת לחם הבית עם חמאה וממרח זיתים. היות והמרקם של המנה הוא כמו של שקשוקה, כיף לטבול פרוסת לחם טרי בתוך הרוטב הסמיך וללקק את האצבעות!
דניס הבית, מנה עיקרית נוספת מעולם הדגים - פילה של דג דניס רך ואפוי במידה הנכונה בתנור, על מצע ירקות שורש מוקפצים בציר ארומטי, עם פלחי לימון בצד (89 ש"ח)
בהמלצת המלצרית החביבה, קינחנו בשוויצריה הקטנה, קינוח בהגשה מרשימה אשר הוציא את העיניים לשכנינו בשולחן ממול.
קרם מסקרפונה על תחתית עוגיית מרנג שוקולד שבתוכו שכבה קריספית של שוקולד מריר ומעל נטיפי שוקולד לבן עם פרחי קצפת בצדדים (36 ש"ח).
סורנטו מרווחת מאוד וניתן לחגוג בה אירועים עד 80 איש, למשל עליה לתורה, הרמת כוסית וכו'. כמו כן, בקומה השניה, בחדר VIP ניתן לחגוג אירועים משפחתיים קטנים.
אם חשקה בטנכם במטבח חלבי כשר, עם נגיעות של קולינריה איטלקית, דגים וקינוחים מפתים, סורנטו היא המקום בשבילכם.
רח' ברשבסקי 8, הרובע, אזור התעשייה הישן ראשון לציון
מתחם הבילוי המחודש בחלקה המזרחי של העיר הפך בשנים האחרונות לאזור בילויים תוסס ושווה לצעירים, צעירים ברוחם ובכלל לכל המשפחה, לאחר שנפתחו בו אינספור מסעדות, בתי קפה, גלידריות ופאבים.
אחד המקומות המרעננים בליבו של האזור הינה מסעדת סורנטו, מסעדה חלבית שנפתחה לפני מספר חודשים ובניגוד לרוב המוחלט של המסעדות באזור, היא גם כשרה (כשרות בד"צ).
שני היזמים הצעירים מאחורי סורנטו, הם האחים איציק ואור קדוש שבמו ידיהם עיצבו את המסעדה, בחרו בקפידה את הריהוט, את הטפטים המיוחדים, את התאורה, התמונות - בקיצור את הכל!
לאחר שהתרשמתי מהעיצוב הדנדש, שמתי לב שהמנות המוגשות לשולחנות הסמוכים הן ענקיות, בדיוק כמו שהישראלים אוהבים...ולכן על מנת להשאיר מקום לעיקריות, ביקשתי לקבל מנות ראשונות "מוקטנות", מהתפריט העסקי.
התפריט בסורנטו שואב השראה מהמטבח האיטלקי ומצאתי בה מנות מעניינות, אותן טרם טעמתי באף מסעדה:
פינוק סורנטו - פטריות ממולאות בשלל גבינות במעטפת פריכה בליווי רוטב צ'ילי וסלט עגבניות שרי ברוטב פסטו חמצמץ (42 ש"ח למנה בגודל מלא). מנה מעניינת עם מילוי טעים לאוהבי מנות מטוגנות.
רול חציל מדפי חציל, מטוגנים במעטפת פריכה במילוי גבינות שמנת, פרמזן, צהובה, אגוזי מלך ובזיליקום עם גבינת פרמזן מגורדת מעל (44 ש"ח למנה בגודל מלא). מנה פחות מוצלחת לטעמי, מטוגנת מדי ועם מילוי סתמי.
שיפודי כדורי בטטה, פנזרוטי בטטה, הזכירו לי את הארנצ'יני, כדורים מטוגנים, עם מילויים שונים ומשונים, אותם טעמתי לפני מספר חודשים בעיירה אמלפי שבדרום איטליה.
כדורי הבטטה הפריכים בסורנטו ממולאים בתערובת גבינות על מצע רוטב ארבע גבינות עם כדורי פרמזן מעל ( 36 ש"ח למנה בגודל מלא). בטטה ברוטב גבינות - מה יכול להיות טעים יותר מהשילוב הזה!
המנות העקריות הגיעו בגודל מלא:
אתחיל מהמנה שבעיניי חובה להזמין - קדרת דייגים על מחבת לוהטת, שניות לאחר שירדה מפלטת הבישול, אך אל דאגה - המחבת מגיעה על משטח עץ מסתובב ( 58 ש"ח)
הקדירה כוללת סלמון נורבגי צרוב במידה הנכונה עם עגבניות שרי, פטריות ובצל סגול, מתובלים בעשבי תיבול וזיתי קלמנטה מוקפצים בתבשיל עגבניות פיקנטי - פשוט תענוג לחך!
סורנטו הצליחה להתמודד עם מגבלות הכשרות עם מנה איכותית לא פחות ואף יותר ממנות דומות עם מרכיבים לא כשרים.
הקדירה מגיעה בתוספת לחם הבית עם חמאה וממרח זיתים. היות והמרקם של המנה הוא כמו של שקשוקה, כיף לטבול פרוסת לחם טרי בתוך הרוטב הסמיך וללקק את האצבעות!
דניס הבית, מנה עיקרית נוספת מעולם הדגים - פילה של דג דניס רך ואפוי במידה הנכונה בתנור, על מצע ירקות שורש מוקפצים בציר ארומטי, עם פלחי לימון בצד (89 ש"ח)
בהמלצת המלצרית החביבה, קינחנו בשוויצריה הקטנה, קינוח בהגשה מרשימה אשר הוציא את העיניים לשכנינו בשולחן ממול.
קרם מסקרפונה על תחתית עוגיית מרנג שוקולד שבתוכו שכבה קריספית של שוקולד מריר ומעל נטיפי שוקולד לבן עם פרחי קצפת בצדדים (36 ש"ח).
סורנטו מרווחת מאוד וניתן לחגוג בה אירועים עד 80 איש, למשל עליה לתורה, הרמת כוסית וכו'. כמו כן, בקומה השניה, בחדר VIP ניתן לחגוג אירועים משפחתיים קטנים.
אם חשקה בטנכם במטבח חלבי כשר, עם נגיעות של קולינריה איטלקית, דגים וקינוחים מפתים, סורנטו היא המקום בשבילכם.
רח' ברשבסקי 8, הרובע, אזור התעשייה הישן ראשון לציון
תגובות
הוסף רשומת תגובה