CAMPANELLO קמפנלו האיטלקיה בתל אביב
לפני מספר חודשים
טיילתי בדרום איטליה. אחד מתענוגות הטיול היה לשוטט בין הסמטאות ולגלות
את המסעדות המקומיות הקטנות והמשפחתיות, שם מצאתי אוכל איטלקי אמיתי, פשוט
וטעים. אז נכון שהיא לא נמצאת בין סמטאות, אלא ברחוב בן יהודה בתל אביב, אבל מסעדת קמפנלו, אליה הגעתי השבוע, הזכירה לי בדיוק את אותן מסעדות מופלאות, ומסתבר שממש לא צריך להרחיק עד דרום איטליה בשביל אוכל איטלקי מעולה. ניחוח הפיצה הטריה מהטאבון תפס אותנו עוד ברחוב ועורר את בלוטות הטעם, חבל שטרם המציאו מצלמה שמצלמת גם ריח.... עוד לפני שטעמתי מהאוכל, קיבלתי דז'ה-וו לאיטליה, בגלל השולחנות המעוצבים באופן ביתי, המפות המשובצות, הכלים הקרמיים בהם מוגשות המנות, הכלים העתיקים מעל הבר, ועמדת הכנת הפיצות והמאפים עם תנור האבנים בכניסה. את קמפנלו פתחו בשנת 2012 השפים מנה שטרום ואריק לופו, כבית קפה שכונתי המתמחה בסנדויצ'ים, גבינות, סלטים ופיצות. עם הזמן ולאור הביקוש הרב לפיצות של מנה, (הלוגו MENAS PIZZA עדיין מופיע על החלון) התרחב מגוון המנות בתפריט וקמפנלו הפכה לקפה-מסעדה. למרות שינוי הקונספט, ממשיכה קמפנלו לשמור על צביונה השכונתי-ביתי: המסעדה אינה גדולה, 15 שולחנות בסך הכל, מה שיוצר אווירה אינטימית וחמימה, כאשר חלק נכבד מהלקוחות הפכו כבר לבני בית, המכירים באופן אישי את מנה והצוות. המאפים והפיצות מוכנים על המקום ומול עיני הלקוחות ע"י השפים http://youtu.be/RC2ZL7XRjkA אז אחרי שהתרשמנו מהאווירה הגיע הזמן לעבור אל הסיבה שלשמה התכנסנו, האוכל.... התחלנו מפוקצ'ה פריכה, שבדיוק יצאה בדיוק מהתנור, עם עלי ארגולה וטיפל'ה מלח גס מעל. הפוקצ'ות והפיצות מוגשות על נייר בו כתוב באיטלקית, כפי שנהוג להגיש באיטליה. המשכנו עם מוצרלה בוראטה - גבינת בוראטה קרמית על מצע עגבניות שרי חצויות ועלי בזיליקום טריים (56 ש"ח) בצענו את שקון הגבינה, והמרקם הקרמי של הגבינה נמס בצלחת ובפה.. קפונטה ארטישוק - תבשיל סיציליאני קר על מצע תבשיל של עגבניות, שום, פלפלים קלויים, סלרי וצימוקים, המקנים לרוטב טעם מתקתק במידה הנכונה (34 ש"ח). לא לוותר על המנה הזאת! סלט קיץ מרענן עם חסה, עלי ארגולה עם טוויסט של פלחי תפוח ומנגו, נגיעות אגוזים ברוטב ויניגרט הדרים וגבינת פטה 46 ש"ח. נשמנו אוויר ועברנו אל המנות העיקריות... במידע המודיעיני שקיבלנו לפני שהגענו, נאמר שאין מצב לוותר על הפיצות של השף מנה... פיצה טבעונית מבצק דק עם ארטישוק, פטריות, כרישה, זיתים ובזיליקום (בקשנו להוסיף גבינה). הפיצה מגיעה היישר מתנור האבנים, הבצק פריך והשילוב של הירקות עם הגבינה קטלני (49 ש"ח). השף מנה משקיע בכל פיצה ומכין אותן מחומרי גלם איכותיים מאיטליה, כך שלא חשוב באיזו פיצה מהתפריט תבחרו- מובטח שתיהנו. מלזנה אלה פרמזנה, מעין לזניה ללא גלוטן, עם חציל מעט מר לטעמי, מוצרלה ופרמזן אפוים ברוטב עגבניות (55 ש"ח). מנה פחות מוצלחת, רוטב העגבניות השתלט עליה וטעם החציל דומיננטי מדי. בשלב זה כבר היינו מפוצצים, אך לא יכולנו לוותר על ניקוי תרד ותפו"א טבעוניים אותם מכינים בעבודת יד קלוד ודנה מ"ארט אוף פסטה", מבושלים בעגבניות שרי שלמות, שמן זית ושום (64 ש"ח). את המנות העיקריות ליווינו עם שני קוקטיילים קייצים ומרעננים: קוקטייל אננס קליל מאוד עם מעט אלכוהול ו"לה איטליה" אפרול, ג'ין (ניתן להזמין עם וודקה), בזיליקום ונענע (36 ש"ח). סיום מתוק על כוס אספרסו קצר עם פנה קוטה, הקינוח האיטלקי הפופולרי, מעדן שמנת בטעם וניל (מבוסס על שמנת מתוקה מבושלת עם סוכר -מכאן הפירוש באיטלקית "שמנת מבושלת") עם רוטב פירות יער מעל (38 ש"ח). הטבעוניים והנמנעים מגלוטן ימצאו מבחר מנות (מסומנות בתפריט) עם מגוון שילובים מעניינים. במהלך חודש ספטמבר 2014 (בין התאריכים 7.9-20.09) משתתפת קמפנלו בפסטיבל קמפניה, במסגרתו יציעו 15 מסעדות איטלקיות נבחרות מרחבי הארץ תפריט המורכב מארוחה מלאה בת 3 מנות ב- 99 ₪ בלבד, לחגיגה דרום איטלקית. חוץ מקמפנלו משתתפות בפסטיבל המסעדות הבאות: תל אביב: פאפא'ס, ג'מה, בליני, אוליברי רמת גן: שקד. כפר סבא: פיאנו פיאנו. הרצליה: לוקה ירושלים:, לבן, טומאס מסריק, פיפס. חיפה: פסטו. יקנעם: פיאנו פיאנו. זיכרון יעקב: מנואלה. אילת: אנג'לינה – מלון המלך שלמה. פרטים נוספים אודות הפסטיבל ניתן למצוא בעמוד פייסבוק חברת טומין ת.ג.ע https://www.facebook.com/TominT.G.ILtd למבקרים בקמפנלו במסגרת הפסטיבל, מומלצות מנות מיוחדות כמו: שושני פיצה אפויים במילוי ירקות קלוים ומוצרלה פילטים טריים של אנשובי מרינד כבושים בלימון ושמן זית, בליווי לחם קלוי עם שמן זית ועגבניות מרוסקות. ולקינוח מאפה איטלקי אותנטי "ספולייאטלה נאפוליטנה" - מאפה חם ופריך במילוי גבינת ריקוטה על ריבת דובדבנים ודובדבני אמרנה בצד. קמפנלו, בן יהודה 230 פינת נורדאו , כל ימי השבוע - 8:00 – 24:00, טל להזמנות 03-544-5558 |
תגובות
הוסף רשומת תגובה