מסעדת TYO
כפי שברומא יש להתנהג כרומאי, כך אוכל יפני יש לאכול במסעדה יפנית עם שף יפני..
האיש שהופך את TYO ללאונג' בר היפני הידוע ביותר בתל אביב, הוא יאמה אוימאודה, הידוע בכינוי יאמה-סאן, השף היפני היחיד בישראל, אשר נחשב לאחד מהמאסטר סושי המובילים בעולם ועבד בין היתר במקדש הסושי Morimoto בניו יורק.
יאמה סאן נולד בקגושימה שבדרום יפן. אל תחום הקולינריה הגיע במקרה, כשעבד במסעדה בטוקיו כעוזר טבח, על מנת לממן את לימודי הגיטרה.
בנוסף, הוריו גידלו באופן עצמאי גידולים לאורך עונות השנה ואכלו רק את מה שגידלו. כך, כל בוקר היה מגיע יאמה לבית הספר עם אוכל שונה מכל שאר הילדים, דבר שחיזק בו את האהבה לאוכל אחר ומיוחד.
לישראל הגיע יאמה סאן בעקבות האהבה, וכאן חבר לחיים לוזון, ויקי כביר, שי דוידוף, עדי וכלר מקבוצת חיי הלילה המובילה בתל אביב, ורועי לאון ובני רוזן בעלי רשת המסעדות "דרבי בר", ויחד פתחו את מסעדת TYO.
TYOמציעה חווית בילוי ייחודית, שהדגש המרכזי בו הוא לא רק האוכל, אלא האווירה. המקום מעוצב בהשראה ובסגנון ניו יורקיים, עם צבעים בהירים משולבים בזהב וכסף, המעניקים למקום מראה יוקרתי, משחק בגבהים, בצבעים ובאורות.
התפריט כולל מגוון מנות מהמטבח היפני החדש, מגוון רחב של סושי, מנות ראשונות, מנות עיקריות,קינוחים מעולים וקוקטיילים מכל העולם
ואם כבר דברנו על קוקטיילים, מומלץ לנסות לפחות אחד מהם.
TYO מונטיפיורי 7, תל אביב
האיש שהופך את TYO ללאונג' בר היפני הידוע ביותר בתל אביב, הוא יאמה אוימאודה, הידוע בכינוי יאמה-סאן, השף היפני היחיד בישראל, אשר נחשב לאחד מהמאסטר סושי המובילים בעולם ועבד בין היתר במקדש הסושי Morimoto בניו יורק.
יאמה סאן נולד בקגושימה שבדרום יפן. אל תחום הקולינריה הגיע במקרה, כשעבד במסעדה בטוקיו כעוזר טבח, על מנת לממן את לימודי הגיטרה.
בנוסף, הוריו גידלו באופן עצמאי גידולים לאורך עונות השנה ואכלו רק את מה שגידלו. כך, כל בוקר היה מגיע יאמה לבית הספר עם אוכל שונה מכל שאר הילדים, דבר שחיזק בו את האהבה לאוכל אחר ומיוחד.
לישראל הגיע יאמה סאן בעקבות האהבה, וכאן חבר לחיים לוזון, ויקי כביר, שי דוידוף, עדי וכלר מקבוצת חיי הלילה המובילה בתל אביב, ורועי לאון ובני רוזן בעלי רשת המסעדות "דרבי בר", ויחד פתחו את מסעדת TYO.
TYOמציעה חווית בילוי ייחודית, שהדגש המרכזי בו הוא לא רק האוכל, אלא האווירה. המקום מעוצב בהשראה ובסגנון ניו יורקיים, עם צבעים בהירים משולבים בזהב וכסף, המעניקים למקום מראה יוקרתי, משחק בגבהים, בצבעים ובאורות.
התפריט כולל מגוון מנות מהמטבח היפני החדש, מגוון רחב של סושי, מנות ראשונות, מנות עיקריות,קינוחים מעולים וקוקטיילים מכל העולם
ואם כבר דברנו על קוקטיילים, מומלץ לנסות לפחות אחד מהם.
Spicy Spirit
בהתיעצות עם המלצרית החביבה, פתחתי את הערב עם הקוקטייל הזה, שהלימון בשילוב עם הנענע, הג'ין והאלדרברי, מעניקים לו טעם חמצמץ מתוק, והמלפפון הטרי מוסיף רעננות (46 ש"ח) ׂ
Mr.Berries
כיאה לבחורה ממוצא רוסי, סיימתי את הקוקטייל בלגימה אחת ובמהירות רבה, והזמנתי קוקטייל נוסף, קוקטייל המורכב מג'ים בים, שמבורד,פירות יער, ג'ינג'ר וליים, מתקתק במידה הנכונה ופשוט וטעים (55 ש"ח
Kanzu ramu sake
קוקטייל אחרון חביב, שילווה אותי במנות העיקריות - מיקס קליל של ליקריץ ביתי, רום כהה ולמון גראס (54 ש"ח
מהמנות הראשונות מומלצים הסלטים המיוחדים אותם מכין יאמה סאן לפי מסורת יפנית
מעניין איך אפשר להפוך סלט עלים מחסה סלנובה פריכה, אגוזי מלך חריפים, רצעות פלפל וגזר, בתיבול שמן כמהין וויניגרט עשיר ונבטים מעל, לסלט מיוחד (34 ש"ח.
כאן, עמדו באתגר הזה והסלט חוסל, כולל הנבטים
סלט אצות ים, עם האצות הטעימות ביותר שאכלתי בחיי, כולל גם פלחי אבוקדו, פיטריות שיטאקה, מלפפונים טריים וצנונית בויניגרט מיסו (48 ש"ח).
סלט סשימי טונה אדומה יפייפה, עם אצות ים, שבבי בצלים לבנים ושמן זית מעוטר בצנונית וחסה סלנובה (58 ש"ח)
פלטה אישית מיוחדת הכוללת טעימות מתפריט המנות הראשונות, כללה נאגי מאקי, טונה פואה גרא, כדורי אורז עטופים סלמון עם איקרה מעל, כבד אווז צלוי ופלחי ג'ינג'ר
נאסו מיסו - חציל צרוב בגריל במיסו, צ'יפס של עלים שיסו ופלפל חריף מאוד עם ירקות שורש גם הם עשויים בטמפורה (39 ש"ח).
ואז הגיעה "כוכבת הערב", פלטת סושי ענקית ובה מגוון סושי, כגון אונאג'י שרימפס רול, ספייסי טונה אדומה, רול מטוגן עם סלמון ותרד, שרימפס סלמון ועוד.
מהמנות העיקריות טעמנו משלוש מנות הדגל
בלק קוד דג קוד במיסו, אורז שומשום, בקושי קטצו ופטריות שיטאקה (138 ש"ח.
פילה בקר עם כבד אווז פירה טריו, מירין וויניגרט שחור מתקתק (136 ש"ח). מיותר לציין כי המנה מעוצבת כמו יצירת אומנות ופילה הבקר והכבד אווז נמסים בפה
.
פילה דג לוקוס סאקמושי עם טופו, שועיעית שחורה וספייסי סאקה מוגש עם אורז ורוטב סויה (125 ש"ח). הדג רך ועשוי במידה הנכונה, והשילוב עם הטופו והשעועית מעניין
.
יאמה סאן מכין בעצמו את כל הרטבים המוגשים, כולל רקיחת סויה מיוחדת והחמצת הג'ינג'ר.
על הקינוחים אמונה הקונדיטורית עידית לנגרמן, ירושלמית במקור, אשר התחילה את דרכה במלון ממילא ובגרנד קפה הירושלמים. בהמשך עברה לתל אביב ועבדה במסעדת מסה הנחשבת
.
כעת, מייצרת עידית קינוחים בניחוח יפני.
מומיס מיסו מוס של מיסו ותפוז ברוטב אנגלז קוקוס עם קראנץ' שוקולד לבן
קרם ברולה מתה ירוק יפני
ועוד קינוח על טהרת התה הירוק: חטיפים יפניים מוצ'י רולים מבצק אורז, ממולא בגנאש תה ירוק וממרח שעועית מתוק
.
מוס שוקולד מריר וילי טונקה עם פולי טונקה שטרויידל, קקאו מעט מלוח.
מלאבי אקספרס עם שערות קדאיף, ברוטב פירות יער, פיסטוקים ושטרוייזל
.
Mr.Berries
כיאה לבחורה ממוצא רוסי, סיימתי את הקוקטייל בלגימה אחת ובמהירות רבה, והזמנתי קוקטייל נוסף, קוקטייל המורכב מג'ים בים, שמבורד,פירות יער, ג'ינג'ר וליים, מתקתק במידה הנכונה ופשוט וטעים (55 ש"ח
Kanzu ramu sake
קוקטייל אחרון חביב, שילווה אותי במנות העיקריות - מיקס קליל של ליקריץ ביתי, רום כהה ולמון גראס (54 ש"ח
מהמנות הראשונות מומלצים הסלטים המיוחדים אותם מכין יאמה סאן לפי מסורת יפנית
מעניין איך אפשר להפוך סלט עלים מחסה סלנובה פריכה, אגוזי מלך חריפים, רצעות פלפל וגזר, בתיבול שמן כמהין וויניגרט עשיר ונבטים מעל, לסלט מיוחד (34 ש"ח.
כאן, עמדו באתגר הזה והסלט חוסל, כולל הנבטים
סלט אצות ים, עם האצות הטעימות ביותר שאכלתי בחיי, כולל גם פלחי אבוקדו, פיטריות שיטאקה, מלפפונים טריים וצנונית בויניגרט מיסו (48 ש"ח).
סלט סשימי טונה אדומה יפייפה, עם אצות ים, שבבי בצלים לבנים ושמן זית מעוטר בצנונית וחסה סלנובה (58 ש"ח)
פלטה אישית מיוחדת הכוללת טעימות מתפריט המנות הראשונות, כללה נאגי מאקי, טונה פואה גרא, כדורי אורז עטופים סלמון עם איקרה מעל, כבד אווז צלוי ופלחי ג'ינג'ר
נאסו מיסו - חציל צרוב בגריל במיסו, צ'יפס של עלים שיסו ופלפל חריף מאוד עם ירקות שורש גם הם עשויים בטמפורה (39 ש"ח).
ואז הגיעה "כוכבת הערב", פלטת סושי ענקית ובה מגוון סושי, כגון אונאג'י שרימפס רול, ספייסי טונה אדומה, רול מטוגן עם סלמון ותרד, שרימפס סלמון ועוד.
מהמנות העיקריות טעמנו משלוש מנות הדגל
בלק קוד דג קוד במיסו, אורז שומשום, בקושי קטצו ופטריות שיטאקה (138 ש"ח.
פילה בקר עם כבד אווז פירה טריו, מירין וויניגרט שחור מתקתק (136 ש"ח). מיותר לציין כי המנה מעוצבת כמו יצירת אומנות ופילה הבקר והכבד אווז נמסים בפה
.
פילה דג לוקוס סאקמושי עם טופו, שועיעית שחורה וספייסי סאקה מוגש עם אורז ורוטב סויה (125 ש"ח). הדג רך ועשוי במידה הנכונה, והשילוב עם הטופו והשעועית מעניין
.
יאמה סאן מכין בעצמו את כל הרטבים המוגשים, כולל רקיחת סויה מיוחדת והחמצת הג'ינג'ר.
על הקינוחים אמונה הקונדיטורית עידית לנגרמן, ירושלמית במקור, אשר התחילה את דרכה במלון ממילא ובגרנד קפה הירושלמים. בהמשך עברה לתל אביב ועבדה במסעדת מסה הנחשבת
.
כעת, מייצרת עידית קינוחים בניחוח יפני.
מומיס מיסו מוס של מיסו ותפוז ברוטב אנגלז קוקוס עם קראנץ' שוקולד לבן
קרם ברולה מתה ירוק יפני
ועוד קינוח על טהרת התה הירוק: חטיפים יפניים מוצ'י רולים מבצק אורז, ממולא בגנאש תה ירוק וממרח שעועית מתוק
.
מוס שוקולד מריר וילי טונקה עם פולי טונקה שטרויידל, קקאו מעט מלוח.
מלאבי אקספרס עם שערות קדאיף, ברוטב פירות יער, פיסטוקים ושטרוייזל
.
TYO מונטיפיורי 7, תל אביב
שעות פעילות: א'-ש' 19:00 עד אחרון הסועדים
תגובות
הוסף רשומת תגובה