רשת לודנס אקספרס
חושבים שמסעדה טבעונית חייבת להיות יקרה? יש לי חדשות מעניינות בשבילכם...
הטבעונים וחובבי האוכל הטבעוני בישראל התרגלו לשלם לא מעט, בעצם הרבה, כשהם מגיעים למסעדה טבעונית. גם אותי, שאינני טבעונית, אך מגיעה לעתים למסעדות טבעוניות, התמיהה ואף הרגיזה העובדה שמחירי המנות גבוהים, לפעמים אפילו יותר ממנות במסעדות בשריות. מדוע? שאלתי את עצמי ולא קיבלתי תשובה...
מסתבר שאפשר גם אחרת, כפי שמוכיחה רשת לודנס אקספרס, רשת המזון המהיר הטבעוני הראשונה בישראל, שמשיקה מסעדה טבעונית חדשה בפתח תקווה.
לודנס אקספרס, הטבעונית היחידה בפתח תקווה והאחות הצעירה של מסעדות הרשת בת"א, חיפה ורעננה, נפתחה רק לפני כחודש וחצי וכבר גייסה לשורותיה לקוחות נאמנים המעריכים אוכל טבעוני איכותי במחירים עממיים ושווים לכל נפש: מנה ראשונה ב-15 ש"ח, מנה עיקרית ב-25 ש"ח ועיסקית ב-33 ש"ח בלבד!
מיכל ואורן פטאל, זוג היזמים שהקימו את לודנס שואפים להנגיש את האוכל הטבעוני, המזוהה משום מה בעיקר עם ת"א, אל כלל הציבור, גם לאלו שאינם טבעוניים ולהביאו למקומות נוספים בארץ.
אז קפצנו לבדוק מה בתפריט...
טעמנו מאנטיפסטי וסלט ירקות טריים עם טופו
סלט ירקות עשיר עם טופו
המשכנו עם עיקריות מפתיעות וטעימות כמו נקניקיה מחלבון אפונה עטופה בטורטיה (אלה שמכירים את הטעם של הנקניקיה הבשרית, במיוחד הילדים, לא שמו לב שמדובר בנקניקיה טבעונית).
בוריטו שווארמה
סלט קינואה טעים מאד, שהסוד שלו טמון בתוספת שמן הזית והסילאן, עם אגוזי מלך, חמוציות, פטרוזיליה וסלרי.
קציצות עדשים מעולות, המוגשות עם מטבלים כמו טחינה, רוטב שום וסלסה
חובבי האוכל החם והביתי יאהבו את התבשילים החמים והביתיים בתפריט, כמו למשל תבשיל תפו"א עם ארטישוק ואפונה בסגנון הודי
גולת הכותרת הם ההמבורגרים הטבעוניים, (כן, יש דבר כזה...) , פרי פיתוחו של השף הטבעוני הידוע גל ברזילי, היועץ הקולינרי של המסעדה.
טעמנו מסופר בורגר: קציצות מושקעות מכוסמת, קינואה, קייל, לוביה מונבטת, פטריות , גזר, זרעי פשתן, צ'יה וסלק מוגש עם חסה, עגבניהו בצל סגול
המסעדה מציעה מגוון קינוחים כגון פרפה חלבה, בר שוקולד, עוגת קראנץ לוטוס ועוד
בנוסף מצאנו בתפריט גם סלטים בהרכבה אישית, מבחר תבשילים ומרקים המשתנים במהלך השבוע, מיצים סחוטים ושייקים.
את הרשת החדשה מלווה צוות מקצועי המורכב בראש ובראשונה מהיועץ הקולינרי והשף של הרשת גל ברזילי, צמחוני מגיל 12 ובמקור מירושלים, מחלוצי הטבעונות בארץ ומי שהיה הבעלים של מסעדת MEZZE המצליחה בתל אביב, וכן יועצת התזונה לרשת, הדיאטנית הקלינית רוני עמיצור-לוי המתמחה בתזונה טבעונית.
גיא הוא אינצקלופדיה המהלכת לכל מה שקשור למתכונים טבעוניים: הצלחתי להוציא ממנו שני מתכונים "סודיים" לחומוס ולרוטב פסטו.
חומוס: בעת הכנת חומוס מומלץ להשרות את גרגירי החומוס לפחות 24 שעות לפני ההכנה. לאחר מכן לייבש, לכסות בנייר מטבח סופג ולהשאיר ליום נוסף להנבטה.
את הגרעינים המונבטים טוחנים במעבד מזון עם טחינה, לימון מלח, שום והמרכיב הסודי - חומץ.
רוטב פסטו : משרים אגוזי קשיו כשעה וחצי, מוסיפים שום, בזיליקום, שמן זית, אגוזים טחונים, זרעי פשתן וזרעי צ'יה טחונים. טוחנים הכל עם בלנדר טוב ושומרים בצנצנת סגורה (אפשר להקפיא).
אז לסיכום: בריא, טעים, משביע ופשוט במובן הטוב של המילה, ובמחיר סביר.
המסעדה כשרה
תגובות
הוסף רשומת תגובה