תפריט החורף במסעדת "הרברט סמואל
מסעדת "הרברט סמואל" הכשרה במלון קרלטון ריץ' במרינת הרצליה, משיקה בימים אלה תפריט חורף בהשראת שלל עשבי התיבול והירקות הנפוצים בתקופה זו של השנה, בשילוב חומרי הגלם המצויים כדרך קבע בהרברט סמואל, כמו הבשר הנהדר מהגולן ודגי הים התיכון.
בערב גשום הגעתי עם אמי, חובבת אוכל הגורמה, לטעום מהתפריט החדש.
כדי להעניק למנות בתפריט החדש מרקמים פריכים וקרמיים, נוספו להן אגוזים וקטניות, שהעניקו מימד מנחם, ותבלינים שמחממים את הגוף ואת הנפש.
על התפריט מנצח, במטבח הפתוח המשמש כחלק מחלל המסעדה, השף המוכשר מור כהן, שרכש את הכשרתו המקצועית בבית הספר הגבוה לקולינריה ״קורדון בלו״ שבלונדון, והתמחה במטבח שגרירות צרפת ובמסעדת מלון הריץ בלונדו, כך שהבחור כנראה מבין קצת באוכל גורמה.....
אלוהים, כך אומרים, נמצא בפרטים הקטנים וניכר שחשבו על כל פרט ופרט על מנת שהלקוחות ירגישו, לפחות לערב אחד, כמו בני אצולה, החל מכלי ההגשה המוקפדים והיוקרתיים, תצוגת היינות, העיצוב האינטימי והשירות המעולה - גל, המלצר האדיב והחתיך שלנו, הפגין בקיאות ושליטה מלאים בתפריט המורכב - יוצרים מהרגע הראשון אווירה וסגנון מעולם אחר, וזה עוד לפני שבכלל התחלנו לאכול...
התחלנו את הערב עם יין לבן MARE WHITE של יקב מאיה (יקב בוטיק שעובד בשת"פ עם יקב טוליפ הידוע) - יין צעיר (בציר 2017), ארומטי וטעים, המתאים במיוחד למנות הראשונות שמכילות דגים נאים, שפתחו את הארוחה באופן מושלם.
סשימי טונה אדומה טריה מוגש על ויניגרט אפרסמון וג'ינגר, סלסלת שומר צעיר, שמן בצל ירוק
"אנטיאס" - קרפצ'ו עם קרם עשבי תיבול, מעוטר בחתיכות קטנות של זיתי טאסוס, זרעי עגבניה וצילי ירוק טיפלה חריף
במנות מורגשת טריות החומרים. השף כהן מקפיד להשתמש בתוצרת טריה בלבד, ואם אין דג טרי מאותו היום הוא פשוט לא יכנס לתפריט.
מתפריט המנות העיקריות "ביצים, קמח ומה שבינהם" בחרנו טורטליני עגל - בשר מכתף עגל מפורקת מבושלת בבישול ארוך עם מנגולד, מרווה ואגוז מוסקט עטוף בדפים של פסטה טריה, המוכנת על המקום.
לטורטליני הענק ארומות אגוז מוסקט ופלפל שחור, המשתלבות נפלא עם מזג האוויר הקר בחוץ
כבד אווז מוגש על לחם קסטל (בן הדוד של החלה) וצ'יטיני שזיף חתוך דק ברוטב ג'ינגר מצומצם. הכבד קריספי מבחוץ ורך מבפנים פשוט תענוג!
בהמלצת המלצר (שאמא שלי התאהבה בו "כזה חתיך!"- הלו אמא, תרגיעי...), קינחנו בסורבה טבעוני "הר ברכה" HAR BRAHA עשוי מהטחינה הידועה מהר גריזים, מעוטר בטוויל שומשום קריספי על מצע של עוגת תמרים רכה. קינוח מנצח: לא מתוק או כבד מדי
בהרברט סמואל דוגלים בשימוש במוצרים מקומיים איכותיים, תחת הקונספט "מקומי עילי", המתאימים לאופיה היוקרתי של מסעדת השף, במלון ריץ-קרלטון, הרצליה תוך שמירה על יצירתיות וטריות בכל תפריט.
לשמר איכות ויצירתיות לצד שמירה על כשרות הינה אתגר לא פשוט, אבל השף כהן מצליח להכין מנות מעולות ומרהיבות, שזוכות לפרסים ותשבוחות.
המסעדה כשרה ומגישים בה ארוחות צהריים 12-15 ארוחות ערב 18-23
פרטים נוספים באתר: http://www.herbertsamuel.co.il/
תגובות
הוסף רשומת תגובה