פפרדלה בר אוכל איטלקי בתל אביב

במרכז תל אביב ובמרכז העניינים (רחוב אבן גבירול) נפתחה מסעדה איטלקית כשרה חדשה: פפרדלה - המשלבת מטבח איטלקי ותפיסות של בישול איטלקי, עם אירוח, שפע וטעמים מקומיים, ואליה הגעתי במסגרת ארוחת בלוגרים.

 ''

המסעדה פתוחה גם בפסח עם מגוון מנות ללא גלוטן (פיצות, פסטות וקינוחים).
בכניסה פגשתי את יניב שרעבי  בן 42, שפתח את פפרדלה עם סילבי חלפון, גיסתו. יניב, שהגיע מעסקי הקפה, חלם לפתוח בית קפה משלו, שבו תעמוד במרכז העניינים מכונת קפה מיוחדת. גם בפפרדלה מכונת קפה תופסת את מקום של כבוד''
''
לאחר שיניב וסילבי ביקרו במסעדת פפרדלה בפארק המדע ברחובות והתלהבו מהקונספט, הם החליטו לפתוח מסעדה איטלקית.
השף ירון אלבז, השף של פפרדלה ברחובות, הוא המנצח על התפריט בפפרדלה ת"א, בעזרתם של שלושה טבחים נוספים.
יניב השקיע מחשבה רבה בעיצוב של פפרדלה, אם זה באריחי הקרמיקה דמויי הפרקט שיובאו מאיטליה, בלבנים המיוחדות, המעטרות את הקירות, או במטבח הנקי להפליא ממנו יצאו פוקצ`ות ופיצות אותם גלגלו הטבחים בגלגלת מיוחדת שעלתה הון(גם היא יבוא מאיטליה).
''
''
יניב נוסע הרבה לאיטליה לתערוכות אוכל מיוחדות וחוזר עםרעיונות חדשים למנות, לעיצוב המסעדה או לכלי ההגשה.
את המנות מכינים בפפרדלה מחומרי גלם איכותיים וטריים בהם משתמשים לאחר יעוץ קולינארי.
 ''
''
בתמונה עגבניות מיובשות- לא זולות אבל עסיסיות וטעימות
התפריט מורכב ממנות איטלקיות מנצחות – פיצה, המוכנה במקום בטאבון לוהט, פסטות תוצרת בית מקמח איטלקי המיובא במיוחד לפפרדלה, אנטיפסטי, ומנות מנצחות של דגים טריים.
התחלנו מפוקצ`ת הבית : לחם איטלקי חם המגיע עם שמן זית, שום ורוזמרין עם מלח גס מעליה (לדעתי היה מיותר בגלל המליחות של הפוקצ`ה עצמה)  בתוספת טחינה, קונפי שום, סלסה,פסטו, בולגית עם עגבניות מיובשות (34 ש"ח)
''
חציל בלאדי קלוי בטאבון בליווי טחינה ירוקה ורוטב סלסה. החציל היה עשוי היטב, מנה קלילה וטעימה (32 ש"ח)
''
משולשי פוקצ`ה שמטרתם היה לספוג את הרוטב מהפטריות (32 ש"ח). המנה הייתה טעימה אך גם מעט מלוחה לטעמי.
''

אנטיפסטי מבחר ירקות קלויים בשמן זית, בלסמי ועשבי תיבול (27 ש"ח)
''
ברוסקטה פפרדלה לחם איטלקי קלוי בשום פריך וטעים עם שמן זית, ירקות קלוים וגבינת פטה (22 ש"ח) מנה טעימה ועשויה היטב, המרכיבים הטריים מורגשים בה. הסלטחסה היה מיותר בעיצוב
''
לפני שעברנו למנות עיקריות, הציע לנו אור, המלצר החביב שלנו, יין אדום מיקב קדש ברנע, פטיט ורדו בציר 2009. למרות שהיין מיועד לקינוחים, הוא הלך מצויין עם המנות העיקריות.
''
''

היות והיינו כבר מלאות מהמנות הראשונות, לעיקריות הזמנו פיצה חצויה לשני סוגים :
פיצה פונג`י בצק פיצה דק ופריך  עם רוטב אלפרדו, פטריות מוקפצות עם בצל, נגיעות של מוצרלה עם טיפלה עלי רוקט בדיוק ובמינון כמו שאני אוהבת (46 ש"ח)

פיצת בטטה ברוטב רוזה, עם בטטה קלויה, מוצרלה ובזיליקום פשוט תענוג!
''

הפיצות  הייו כל כך טעימות שחוסלו תוך פחות מדקה...
חייבת לציין שמדובר בפיצת האליפות ואני ממליצה לכל סועד במסעדה להזמין שם פיצה.
יניב המליץ על קנלוני, זרמנו איתו ולא התאכזבנו. דפי פסטה טריה ממולאים בבצל מטוגן, פטריות טריות ומוצרלה, מוגשים ברוטב אלפרדו ומוקרמים בשמנת (54 ש"ח) המנה מוגשת בתוספת סלט ירוק. מנה עיקרית טעימה ומשביעה המתאימה לזוג ומומלצת בליווי יין אדום
''
''
''
אחרי הקנלוני הגיעה מנה נוספת מאותה המשפחה: לזניה תרד וריקוטה- דפי פסטה במילוי תרד מוקפץ בשום, שמן זית  וגבינת ריקוטה, מוגשים ברוטב אלפרדו מוקרם בתוספת סלט ירוק (58 ש"ח)
''
הייתי סקרנית לטעום ממנת פפרדלה במסעדת פפרדלה, ובחרתי את פפרדלה טריקולור  ברוטב "בלקני" עם שמן זית, פלפלים קלוים, גבינת פטה, נגיעות קלות של בלסמי (שלי אישית הפריעו במנה ואחותי דווקא מאוד אהבה), עגבניות מיובשות וזיתים שחורים (48 ש"ח)

''
בפפרדלה עושים שימוש במגוון חומרי גלם איכותיים תוצרת מקומית: שמן זית ממושב חגור, עגבניות שרי מיובשות ממושב חצב, יינות קדש ברנע, דגה טרייה ובירות בוטיק – אחוזת בית ושלושת הדובים ועוד.
בנוסף, לתפריט איטלקי למהדרין, נוספו מספר מנות מנצחות הפונות לטעם הישראלי, כמו פוקצ`ה טוניסאית עם ביצה ועריסה של חמותו של יניב.

מדובר בחיבור מסעיר בין הסנדוויץ` הטוניסאי לבצק הפוקאצ`ה המנצח של פפרדלה.

''
היות ויניב מגיע מתחום הקפה, הקפה שהגיע עם הקינוחים היה מעולה

''
שני הקינוחים שטעמנו היו מצוינים:
חלום בלבן - עוגת גבינה אפויה ביתית מוגשת בליווי שמנת חמוצה ופירות יער בצד (36 ש"ח)
''
טרמיסו -ביסקוטים רכים ספוגים באספרסו ומעליהם גבינת מסקרפונה בשילוב קפה, מוגש בכוס זכוכית (34 ש"ח)
''
השירות בפפרדלה מקצועי ואדיב, כתנאי קבלה לעבודה עוברים המלצרים תדריך ומבחן בהתאם לחוברת המיועדת למלצרים.
''

לסיכום: ממליצה בחום על המסעדה לאוהבי מטבח האיטלקי אשר משלב בהצלחה טוויסטים מהטעם המקומי. המנות גדולות מאוד 300 גר` (נשקלות במטבח לפני ההגשה)  ומשביעות, בדיוק כמו שישראלים אוהבים.

מדובר במסעדה בשעות הבוקר וצהריים ובבר בשעות הערב והלילה. מקום נגיש, שמח, שמתאים לצהריים מהיר באמצע שבוע, לארוחת ערב רומנטית או לבילוי של כוס יין ומנת פסטה טעימה ליד הבר, במחיר שלא קורע את הכיס.

ימים ושעות פתיחה: א-ה 11:00-24:00, שישי 9:00-15:00 (עד שעה לפני כניסת שבת), שבת 19:30 (שעה אחרי צאת שבת) עד 24:00

כתובת: אבן גבירול 22, תל אביב
דרג את התוכן:

תגובות

רשומות פופולריות