מסעדת ניקה ביץ'

חוף ים, אנשים יפים, בירה צוננת ואוכל טוב- מה עוד צריך הבן אדם בקיץ? אין ספק שבחופי ישראל יש לא מעט מקומות עם יפים, יפות ובירה טובה, אבל מי שאוויר הים עושה אותו רעב, עלול להתקשות במציאת מסעדת חוף איכותית. הסטיגמה הרווחת על מסעדות חוף, שיש מאחוריה הרבה מן האמת, היא שמדובר במסעדות יקרות להחריד, המציעות ללקוחות גרסאות שונות של המבורגר, צ'יפס וחומוס.

מסתבר שאפשר גם אחרת....

מסעדת ניקה ביץ', מסעדת חוף חדשה, שנפתחה בתחילת 2014 בחוף השרון בהרצליה פיתוח, מפריחה את הסטיגמה.

''

תפריט הקיץ של ניקה מציע מנות מגוונות ומקוריות, שלא יביישו מסעדות מובילות, במחירים שאמנם אינם זולים או עממיים, אך בהחלט סבירים בהתחשב במיקום, מטרים ספורים מהים, ובאווירה.

ניקה מעוצבת בסגנון טברנה יוונית, בו שולטים צבעי הכחול-לבן, והיא מכילה כ-150 מקומות ב 3 אזורי ישיבה: אזור פנימי, אזור ישיבה חיצוני על הטיילת ואזור ישיבה על החול, מטרים ספורים מהמים.

''

השף מתי נקש, שעבד בשנים האחרונות במסעדת אדורה, בנה תפריט ייחודי הכולל טאפאסים, סלטים קיציים, כריכים בסגנונות שונים, מנות עיקריות, מנות ילדים וכמובן קינוחים. תפריט האלכוהול כולל מגוון רחב של בירות מהחבית, קוקטיילים קרירים, מגוון יינות אדומים ולבנים, קאווה למברוסקו.

''

אז בואו ונראה על מה מדובר:

הגענו אל ניקה בשעות הערב המאוחרות (מישהו הרי היה צריך להשכיב את הילדים לישון...), ולצערנו פיספסנו את השקיעה, אז כפיצוי מהיר הזמנו קוקטייל מידורי סאוור (46 ש"ח) ודפקנו את הראש עם מיץ גזר סחוט טרי במקום...

''

האוויר הצח, הבריזה הקרה והאלכוהול פתחו את התאבון. מזל שהמנות הראשונות הגיעו
במהירות:

מנת הדגל מבין המנות הראשונות היא ללא ספק פלאפל כרובית במילוי גבינת פרמזן ועשבי תיבול, מוגש על קרם פרשי עגבניות טריות (38 ש"ח). אם התקציב מאפשר הזמנה של מנה ראשונה אחת בלבד, לכו על הפלאפל.

''

חציל בלאדי בטחינה, עגבניות פיקנטיות, קונפי שום ושמן זית (38 ₪) מנה פשוטה וטעימה

''

הסיגרים של NIKA ממולאים בבשר וצנוברים, מוגשים עם צלוחית של טחינה ועגבניות מרוסקות. למרות שאני לא חובבת סיגרים, המנה מפתיעה לטובה)

''

עלי גפן בתיבול לימונים כבושים, מוגשים על קרם שמנת חמוצה (28 ש"ח)

''

לחם הבית עם קונפי שום וחמאה (יקר יחסית-24 ש"ח) מומלץ לשלב עם אחת המנות הראשונות.

''

למרות שאנחנו לא נוהגים להזמין מנות עיקריות במסעדות חוף, הן בגלל המחירים והן בגלל האיכות, ומסתפקים בטאפאס או שתיה, כדאי להזמין מהמגוון הרחב של המנות העיקריות בניקה, מכיוון שהמנות נדיבות מאוד, הן מבחינת המרכיבים והן מבחינת הגודל, כך שמנה אחת מספיקה בשקט לשני סועדים, מה שהופך אותה לאטרקטיבית גם מבחינת המחיר.

בחרנו בשתי מנות עיקריות מהתפריט:

סלט תאילנדי שהזכיר סלט אותו אכלתי בחופשה בתאילנד- אטריות אורז עם נתחי עוף, נבטים, גזר, קולרבי, שרי, בצל ירוק, שעועית ירוקה, בוטנים קצוצים מתובלים היטב ברוטב בסגנון תאילנדי, עם גולת הכותרת - ביצת עין מעל ( 62 ש"ח). את ביצת העין מומלץ לערבב עם הסלט, כך מתקבל טוויסט מעניין לאטריות (בתאילנד מטגנים את האטריות עם ביצים).

''

וכמובן שאי אפשר לבקר במסעדה בסגנון יווני מבלי לטעום מהמנה המסורתית - פרגיות סופלקי!
הפרגיות הצלויות מוגשות בלאפה קלויה וחמה, עם עגבניות בגריל ופטרוזיליה ובתוספת צ'יפס וטחינה (76 ש"ח)

''

קינחנו בעוגת גבינה - ניו יורק ציז' קייק  בציפוי קרם וניל עדין, רוטב פירות יער אדומים ופירורי קרמבל (42 ש"ח). עוגה מתוקה במידה הנכונה ובשילוב עם תה נענע הייתה סיומת מוצלחת לארוחה טובה ובילוי זוגי כיפי.

''

לסיכום: במיתולוגיה היוונית ניקה הייתה אלת הניצחון ובת לוויתם של זאוס וסמל הניצחון והתקווה. אני מקווה שמסעדת ניקה תמשיך עם התפריט המנצח ותפתיע את מבקריה עם מנות ייחודיות וטעימות.
 '' 

בעלי ניקה ביץ', גורן טסה ורועי לאון, מסעדנים ותיקים שבבעלותם מספר מסעדות ובארים, החליטו לתת מענה בדמות מסעדת חוף עם אוכל מעולה בחוף הפופולארי בהרצליה  המארח מידי יום את תושבי השרון ותל אביב ומתכננים לקיים אירועים שונים לאורך הקיץ לתושבי העיר ואף לקיים הופעות ענק לצעירי העיר.

המלצה לאורחי מלונות באזור: שווה לבדוק את האפשרות לאכול את ארוחת הערב בניקה, כתחליף לארוחת הערב הסטנדרטית במלון.


ניקה ביץ', חוף השרון (ליד מלון השרון), הרצליה פיתוח.

תגובות

רשומות פופולריות