מתחם האירועים יורדי הסירה נמל ת"א

במתחם האירועים החדש "יורדי הסירה" בנמל תל אביב, משיקים בימים אלו את תפריט האירועים לחורף הקרוב.

 


הגעתי למתחם החדש (נפתח ביוני 2020) והמושקע, לאירוע טעימות של מנות מתפריט החורף. 

ההתרשמות הראשונה היתה קודם כל מהמיקום, בלב נמל תל אביב שוקק החיים, מטרים ספורים מהים. ועכשיו דמיינו את עצמכם פותחים את האירוע שלכם עם כוס יין במרפסת מול השקיעה....


 

קצת היסטוריה: 

יורדי הסירה - המתחם נבנה בהאנגר שהיה טרמינל הנוסעים העברי הראשון ב -1938. שנים לאחר מכן הפך המקום למתחם בילויים וב- 1994 התקיים בו פסטיבל הבירה הראשון.

יורדי הסירה החדש נפתח בדיוק בצל הקורונה לאחר ששופץ ועוצב ע"י מעצב הפנים מיכאל אזולאי. המקום נפתח רשמית ביוני 2020 ומציע שילוב בין מטבח שף ללוקיישן מרכזי מול הים. החלל מתפרס על שטח של למעלה מ 1000 מ"ר ומכיל עד 500 אורחים. 

 





חלל החוץ, פונה אל הים, לעבר דק נמל תל אביב, כאשר בפנים, מתחם רחב ידיים המעוצב כמעיין חצר עם קשתות ואלמנטים ים תיכוניים, וגלרייה, ממנה ניתן להשקיף על הרחבה, כמו גם חדר אירוח לאירועים קטנים, הרצאות והשקות. 


 


במטבח הפתוח, מכינים את האוכל לעיני האורחים בזמן אמת כחלק מחווית האירוח. הכנת התפריט הינה פר אירוע, עם שימוש בפרודוקטים מעולים, בחירת מנות וטעמים של מסעדת שף, עם מספר מטבחים במקביל, לדוגמה: מטבח דגים, מטבח יווני, מטבח טבעוני, סלטים, מטבח על האש ועוד. כל מטבח כזה מתנהל בקפידה בהשגחת השף וכל מה שיוצא ממנו טרי וברמה מאוד גבוהה.








 

אשתף אתכם בחוויותי האישיות מאירוע הטעימות, בו הוצג המוטו: אירועי מטבחים פתוחים- ברמת מסעדת שף.

קבלת פנים התקיים במרפסת האווירת יוקרה וסטייל: המלצרים המתוקתקים הגישו משקאות ומנות טפאס כמו:

קפוצ'ינו ערמונים - קרם ערמונים עם קצף חלב, עלי תימין וגרידת לימון


 

מיני טארטלט טרטר פילה בקר, חלמון שליו, חרדל דובדבנים




המנות הראשונות מרשימות באיכותן ובעיצובן המרהיב:

פסטיה עגל עם תבלינים מתוקים , בטטה מקורמלת, קרם קוקוס, סילאן טחינה, אבקת פיסטוק



קרפצ'יו דגי ים בויניגרט של בצל בסומק, זרעי עגבניות, קרם חציל שחור



למנת ביניים הוגש פילה לברק עם קרם ארטישוק וטורטליני שום שחור, ויניגרט ירקות אדומים, פילה עגל עם קרם כמהין, ציר וניל מרלו, בוקצוי, אספרגוס - היסטרי ואז...

 


 

כבד אווז על מצע וופל בלגי עם שוקולד לבן.

 


 

לקינוח, נמסיס שוקולד עם רוטב טופי מלוח בפיסול מופתי שכיף להסתכל עליו, ועוד יותר כיף לטעום ממנו...

 

כל זה לצד אלכוהול איכותי וקוקטיילים מנצחים



 

אלו רק חלק מהדוגמאות למנות שבתפריט. המטרה היא לשמור על אופי המקום שפונה לקהל שאוהב את העיר תל אביב, שאוהב את הים, את האוירה התוססת והמשתנה של העיר והמקום עוצב בהתאם לכך. אין פה צורך בעיצוב אירוע - המקום AS IS באבזור ובעיצוב החדש מול הטבע המנצח הם הדבר האמיתי. 

לסיכום, לוקיישן מנצח, מול הים, בתל אביב, אוכל ואירוח ברמת מסעדת שף, שירות מוקפד, השראה ומקום שרק מרים לחתן לכלה...



יורדי הסירה, נמל ת"א, אתר: פייסבוק: אינסטגרם: @yordei




תגובות

רשומות פופולריות